7 Temmuz 2013 Pazar

Sağlık Çalışanlarına Lisans Tamamlama

Türk Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmeye ve gündeme getirmeye devam ediyor. Son olarak Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Sayın Doç. Dr. Turan Buzgan’ı Genel Başkanımız Önder Kahveci, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bakanlık Şube Başkanımız ile birlikte ziyaret etti.


Ziyarette Genel Başkanımız Önder Kahveci tarafından aile hekimliğinde görev yapan çalışanların yaşadıkları sorunların yer aldığı rapor iletildi ve Aile Hekimliği kitabımız takdim edildi.


Ziyarette Genel Başkanımız Lisans tamamlamanın tüm sağlık çalışanlarına verilmesi, çalışmalarına destek vermesini istediklerini belirtti. Kurum Başkanı Buzgan lisans tamamlamayı önemsediklerini kaydederek ” Biz destek veririz. Lisans tamamlama hem eğitim seviyesinin yükseltilmesi hem de hizmet kalitesiyle ilişkilidir. Oldukça önemlidir” dedi.


Ziyarette hizmetlilerin memur kadrosuna atanma talepleri de Genel başkanımız tarafından gündeme getirildi. Buzgan bu konuyu Bakanlık nezdinde tekrar gündeme getireceğini ifade etti.


TÜRK SAĞLIK SEN



Sağlık Çalışanlarına Lisans Tamamlama

TEK TİP İSTİHDAM MODELİ OLMALI

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topcuoğlu ile birlikte Büro Memur-Sen Konya Şubesinin düzenlediği toplantıya katıldı.Toplantıda konuşan Genel Başkan Yusuf Yazgan, geçtiğimiz yıl aldıkları genel yetkiyi bu yıl da üye sayılarını arttırarak sürdürdüklerini söyledi.


Her zaman kamu çalışanlarının hizmetinde olduklarını belirten Genel Başkan Yazgan, onların hakları için aralıksız mücadele ettiklerini vurguladı. Kamu çalışanlarının 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ellerinden alınan ek ödeme, ikramiye ve fazla mesai ücretlerinin geri verilmesi için 18 gün boyunca 455 kilometre İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi yaptıklarını hatırlatan Yazgan, “Bizler oturarak değil, mücadele ederek sendikacılık yapıyoruz. Kamu çalışanlarını mağdur eder 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi protesto etmek ve kararname ile kaldırılan ek ödeme, ikramiye ve fazla mesai ücretlerinin geri verilmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi yaptık. Eylemimizi takip eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, beni arayarak fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili söz verdi. Bakan Çelik’in verdiği bu söz, basın yayın organlarında yayınlandı. Hatta gazetelerde çıkan haberler bakanlığa bağlı olan SGK’nın bültenine bastırıldı. Buna rağmen fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili bir çalışma yapılmadı. Bu yıl ilk defa oturacağımız toplu sözleşme masasında Bakan Faruk Çelik’in verdiği sözün gerçekleştirilmesini isteyeceğiz. Fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için toplu sözleşme masasında sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.


Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak kamuda kadrolu memur, kadrolu işçi şeklinde tek tip istihdam modeli olması gerektiğini her zaman vurguladıklarını kaydeden Yazgan, “Kamuda 4/A, 4/B ve 4/C olarak farklı istihdam modelleri buluyor. Farklı istihdam modelleri kamu çalışanları arasında ayrımcılık yaratıyor, onların moral ve motivasyonunu bozuyor. Bakanlıklarda, kamu personeli danışma kurulunda kısacası yaptığımız her toplantıda kamuda tek tip istihdam modeli olması gerektiğini vurguluyoruz. Yaptığımız bu girişimlerle aralarında iş ve meslek danışmanları, Devlet Arşivlerinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çalışan sözleşmelilerinde arasında yer aldığı sözleşmelilerin kadroya alınmasını sağladık. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Kamunun en mağdur kesimi olan 4/C’lilerin de kadroya alınmasını istiyoruz. 4/C’lilerin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacağız. 4/C’lilerin kadroya alınması için bu güne kadar verdiğimiz mücadele bundan sonrada devam edecek. 4/C’lilerin de kadroya geçirilmesi Büro Memur-Sen, Memur-Sen sayesinde olacaktır” diye konuştu.


Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen ise, sendika olarak ildeki üye sayılarının sürekli arttıklarını belirtti. Üye sayılarının bin 500′ü geçtiğini kaydeden Çimen, “üyelerimizin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. İlde çözülmesi gereken sorunları kurum yöneticilerine iletiyoruz. Diğerlerini ise genel merkezimize bildiriyoruz. Kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü için verdiğimiz bu mücadele sayesinde her geçen gün üye sayımız artıyor. Konya’da en büyük sivil toplum örgütü haline geldik. Bundan sonrada hız kesmeden mücadeleye devam edeceğiz ve üye sayımızı daha da yukarıya taşıyacağız” şeklinde konuştu.


Toplantıya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi, Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topcuoğlu, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi, Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen, şube yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.



TEK TİP İSTİHDAM MODELİ OLMALI

2013 Yılı Alan Değişikliği İşlemleri

Sendikamız 2013 Öğretmenlerin Yer Değiştirme İşlemleri takviminde bulunan ’2013 Alan Değişikliği’ ibaresine istinaden MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’na resmi yazı yazdı.İlgili yazı şöyledir;


 


 


 


EĞİTİM-SÖZ-SEN


EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARININ SÖZÜ SENDİKASI


 


Sayı   :EGBÇSZSN-SENGM-2013/07.23


Konu : 2013 Yılı Alan Değişikliği İşlemleri


 


MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI                          04.07.2013


TALİM TERBİYE KURULU  BAŞKANLIĞI’NA


 


MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü; 09/05/2013 tarihinde 2013 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirme İşlemlerine ilişkin sendikamıza  verdiği cevapta ‘Alan Değişikliği’ne ilişkin işlemlerin 20 Haziran -10 Temmuz olduğunu belirtmiş  daha sonra tekrardan  değiştirip kamuoyu ile paylaştığı 15/05/2013 tarihli takvimde ‘Alan Değişikliği’ni Temmuz olarak göstermiştir.Bu durumdan yola çıkarak takvimde ‘Alan Değişikliği’ olacağı görülmektedir.Alan Değişiklikleri MEB’in Atama ve Yer Değiştirme talepleri ile TTK doğrultusunda  olduğu açıktır.


 


2012 Yılı Öğretmenlerin İl İçi Alan Değişikliği Kılavuzu’nun ‘Başvuruda Bulunabilecekler’ başlığı altında ki ‘’2.2. Talim ve Terbiye Kurulu’nun 07.07.2009 tarihli ve 80 Sayılı Kararı ile 12.09.2012 Tarihli ve 5110 Sayılı Mütalaası doğrultusunda 2012 yılına mahsus olmak üzere denilmiş olup 4+4+4 sisteminin oluşturduğu norm fazlalıklarına ilişkin işlem yapılarak yol bulunmaya çalışılmış böylece ‘yan alan ibareleri ile belgesiz geçişleri de kapsayan geniş bir alan değişikliğine gidilmiştir.Bu durum yeniden yapılandırılmaya çalışılan eğitim sistemini daha başında büyük sıkıntılara sokmuş böylece yeni mağduriyetler oluşturmuştur.2012 İl İçi Alan Değişikliği öncesinde de iller arası özür grubu yer değiştirme işlemlerine dair yer değiştirmelerini yapamayan öğretmenlerimize de normları olmadığı gerekçe gösterilerek kendi alanları dışında 5110 mütalaa ile başka alanlara geçiş yaptırılmıştır.Daha sonra yine bu öğretmenlerimizin bir kısmına da başka seçenek bırakılmayarak memuriyete geçiş önlerine zorunlu bir seçenek gibi sunulmuştur.


 


Tüm bu durumların oluşturacağı sıkıntıları daha ilk başta gören sendikamız MEB yetkililerini uyarmış fakat dikkate alınmamıştır.Bu nedenle ilgili durumlardan kaynaklı 2012 Yılı Alan Değişikliğine dair yapılan işlemleri kendi esas alanlarına dönüş hariç olmak üzere  19.10.2012 tarihinde Danıştay nezdinde mahkemeye YD ve devamında esastan iptal davası açmıştır.Dava halen sonuçlanmamıştır.Diğer yandan ise öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu geçtikleri alanlarda sıkıntılar yaşayarak verimli olamadıkları gibi kendi alanları dışında yabancı oldukları alanlara adapte olamamışlardır.Tüm bunlar olurken MEB’in 2013 Öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerin takviminde yeniden Temmuz ayında ‘ALAN DEĞİŞİKLİĞİ’ olacağını göstermektedir.Bu durum açıkça belirtilmemiştir.’2013 Alan Değişikliği’ neye göre ve nasıl yapılacaktır?Yeni eğitim sistemi ile birlikte öğretmenlerimizin ilk atama işlemleri dahi değişerek, alan bazında KPSS sınavları yapılmaktadır.Tüm bunlara rağmen sırf yeni sistemin tıkanıklığını gidermek adına atama yönetmelikleri esasları dışında başka alanlara geçiş sağlamak eğitim geleceğimiz adına doğrumudur?TTK MEB’in bu durumlara ilişkin karar verdiği en üst kuruldur.Bu nedenle yeni mağduriyetler oluşturmamak adına kendi esas alanı dışında Alan Değişikliklerine izin verilmemesi eğitim sistemimiz içinde son derece önemlidir.2013 Alan Değişikliği işlemlerine ilişkin kararlarınız kurul olarak sizlerin takdirindedir.2012 yılı Alan Değişikliklerinde görülmüştür ki norm fazlalığı durumu söz konusu olmayan öğretmenlerimiz bile durumu piyango gibi görmüş hiç aklında olmadığı alanlara geçme şansı elde etmiştir.


2013 Alan Değişikliği işlemlerine ilişkin kararlarınızın Atama yönetmelikleri esasları doğrultusunda ve birinin diğerini mağdur etmeyecek şekilde kendi esas alanlarına geçme olanağı şeklinde olması böylece 2012 yılı alan değişikliği yapanlara süre sınırı konulmadan kendi alanlarına geri geçiş hakkı verilmesi, yapılan yanlışlıklara erkenden düzeltim vererek,adil bir yaklaşım sağlayacaktır.


 


Gereğini bilgilerinize saygılarımla sunarım.


Nihat AYDIN


Genel Başkan


Eğitim Söz Sen



2013 Yılı Alan Değişikliği İşlemleri

Tıbbi teknologların döner sermaye sorunu


Tıbbi teknologlar 555 sayılı Sağlık Eğitim EnstitüleriKuruluş Kanunun 2. maddesi ve 23.08.1983 tarihve 18230 sayılı Resmi Gazetede yayınlananSağlık Eğitim Enstitüleri Genel Yönetmeliğinin 5. maddesine göre ” Sağlık Eğitim Enstitüleri,ortaokula dayalı dört yıl süreli temel meslekieğitim-öğretim görmüş ve kendi mesleki sahaların da en az 3 yıl başarıyla çalışmış olan sağlık meslek lisesi mezunlarına,enstitüdeki bölümlerde yüksek eğitim ve öğretim yaparak sağlık meslek liselerine öğretmen ve yönetici, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin gerektirdiği alanlara eğitici, yönetici ve denetici sağlık personeliyetiştiren bakanlığa bağlı bir yüksekokul.” olup bu yüksekokuldan mezun olanlar tıbbi teknolog unvanını almaktadırlar.


Tıbbi teknologlar (3+1) Sağlık Eğitimi alanında Lisans tamamlama programını başarıyla tamamlayarak alanlarında 4 yıllık Lisans mezunu oldular. Sağlık Bakanlığının 12.10.201 tarihli ve 279509 sayılı yazısı içintıklayınız.


Sağlık Bakanlığının 07.09.2006 tarihli ve 6583 sayılı cevabi yazısında “tıbbi teknolog” unvanlı personelin döner sermaye ek ödemesinin hesaplanmasında belirlenen “0,40” kat sayısının belirlenmesinde Bakanlığımız, düzenleyici işlemin tesisinde idare takdir yetkisini kullanmıştır.” denilerek tıbbi teknolog unvanlı personelin 2005 yılında yapılan ek ödeme yönergesinde 0,75 kat sayısından ek ödeme alan meslek grupları olan “fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, avukat ve benzerleri” sınıfı arasına dahil edildiği ancak 2005 yılı uygulamasının takibinden ve kurumlardan alınan geribildirimlerden tıbbi teknolog unvanlı personelin 4 yıllık fakülte mezunu olmaması sebebiyle anılan grup için öngörülen 0,75 katsayısının önerilmesinin uygun olmadığını Bakanlığımızın düzenleme yapma hakkına binaen düzenleme yapıldığınıbelirten yazısında tıbbi teknolog olarak 3 yıllık yüksekokul mezunu olduğumuz için düzenleyici işlemin tesisinde idare takdir yetkisini kullandığını belirtmektesiniz. Bilindiği üzere tüm tıbbi teknologlar 3+1 Lisans tamamlama programını tamamlayarak sağlık bilimleri alanında lisans mezunlarıdır. Emsalleri gibi lisans mezunu olduğundan 0,75 ek ödeme kat sayısından ek ödeme almaları hakkaniyet gereğidir.


Personel Genel Müdürlüğünün 04.07.2011 tarihli ve 133293 tarihli Osmaniye Valiliği İl sağlık Müdürlüğüne göndermiş olduğu cevabi yazısında ve Konya Valiliğine verilen 28.09.2011 tarihli ve 269628 tarihli görüş yazısında “Sağlık Eğitim fakültesi Lisans Tamamlama Programları mezunları ile lisans tamamlama programı mezunlarının “Diğer Sağlık Bilimleri Lisansiyeri” tablosuna dahil edilmesi Yükseköğretim Kurulu başkanlığının 05.06.2002 tarih ve 1215-11750 sayılı yazısı ile uygun görüldüğünden özlük haklarının Sağlık Bilimleri Lisansiyerleri gibi ödenmesi” gerektiği konusunda görüş verilmiştir.


Ek ödemenin Personel Genel Müdürlüğünün görüş yazısında belirtildiği doğrultuda 0,75 ek ödeme kat sayısından yararlanan Sağlık Bilimleri Lisansiyeri olan ” Diyetisyen, Çocuk Gelişimci, Psikolog, Biyolog, Veteriner Hekim ve benzeri meslek gurupları gibi ödenmesi gerektiği düşünülmektedir. Personel Genel Müdürlüğünün Sağlık Bilimleri Lisansiyeri olarak değerlendirdiği “Diyetisyen, Çocuk Gelişimci, Psikolog, Biyolog, Veteriner Hekim ve benzeri” meslek grubunun hepsi ek ödemesini 0,75 ek ödeme kat sayısından almaktadırlar. Personel Genel Müdürlüğünce Sağlık Eğitim alanında Lisans mezunu olan Tıbbi Teknologları “Sağlık Bilimleri Lisansiyerleri” olarak değerlendirdiği ve özlükhaklarımızın emsal kadrolar olan Sağlık Bilimleri Lisansiyerleri gibi ödenmesi” gerekirken ek ödemeleri 0,75 ek ödeme kat sayısı yerine 0,40 ek ödeme kat sayısından ödenmektedir.


Personel Genel Müdürlüğünce “Sağlık Bilimleri Lisansiyerleri” olarak değerlendirilen tüm meslek grupları özlük ek ödemeyi 0,75 ek ödeme kat sayısından alırken sadece Sağlık Eğitimi alanında Lisans Mezunu olan Tıbbi Teknologların Personel Genel Müdürlüğünce Sağlık Bilimleri Lisansiyeri olarak değerlendirilmesine ve özlük haklarının sağlık bilimleri lisansiyerleri gibi ödenmesi gerekirken ek ödemenin emsal olan sağlık bilimleri lisansiyerleri olan meslek gruplarından ayrı tutularak ek ödemesi 0,40 olarak ödenmektedir. Sağlık Bilimleri Lisansiyerleri ile aynı maaşı alırken Ek ödemenin Lise mezunu statüsünde sınıf, kadro ve unvanının altında bir kadro gibi değerlendirilmesi üyelerimizin moral ve motivasyonunu bozmaktadır.


Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 06/10/2011 tarihli ve 043110 sayılı cevabi yazısında“Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 23/02/2007 tarihli toplantısında; Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının görüşü de dikkate alınarak, 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 43/b maddesi uyarınca Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Programlarından mezun olanların Sağlık Bilimleri alanında değerlendirilmesi uygun görülmüştür” denilerek ilgili karara göre Sağlık Yüksekokulunun ilgili bir üst öğrenim sayıldığını ve fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, biyolog ve benzerleri” unvanlı personeller gibi Sağlık Bilimleri Lisansiyeri olarak değerlendirildiği belirtilmekte olup, özlük hakları emsaller gibi olan Sağlık Bilimleri Lisansiyeri grubu meslek gruplarıyla aynı düzeyde alması hakkaniyet gereği olup, bütün özlük haklar eşit olduğu halde üyelerimizin ek ödemesi lise mezunu seviyesindedir.


Adana 1.İdare Mahkemesinin 10.07.2012 tarihli E.2011/2139, K.2012/1231 sayılı dava sonucunda,“Davacının sağlık eğitim lisans tamamlama programını bitirmek suretiyle 22.05.2012 tarihinde sağlık eğitimi lisans diploması aldığı, öte yandan Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 04/07/2011 tarihli işlemi ile davacının memuriyet sırasında lisans tamamlama programında görmüş olduğu öğrenim nedeniyle “diğer sağlık bilimleri lisansiyeri” tablosuna dahil edilmesi ve özlük haklarının sağlık bilimleri lisansiyeri gibi ödenmesine karar verildiği görülmekle, lisans mezunu olan ve özlük hakları yönünden sağlık lisansiyeri olarak değerlendirilen davacının, sağlık lisansiyeri olduğunun kabulü gerektiğinden” hükmetmiştir. İlgili idare Mahkemesi sağlık eğitimi alanında lisans tamamlama programını bitiren tıbbi teknologların sağlık bilimleri lisansiyeri (psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı, biyolog gibi) lisansiyer olarak görev yapan personellerin arasında yer alması gerektiği yönünde karar vermiştir. Ek Ödeme yönetmeliğinin Ek-4 Tablosuna göre sağlık bilimleri lisansiyerleri olan (psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı, biyolog gibi) ve benzeri grupta yer aldığından ek ödemesinin emsalleri gibi 0,75 kat sayısından değerlendirilmesi gerekirken lise mezunu seviyesinde değerlendirilmesinin adilane olmadığı düşünülmektedir.


Strateji Geliştirme Başkanlığının 31.01.2007 tarihli 891 sayılı Adıyaman Valiliğine, Ankara Sağlık Müdürlüğüne 26.01.2007 tarihli ve 725 sayılı “ek ödeme” konulu yazısında ve yine Strateji Geliştirme Başkanlığının Kayseri Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne 19.09.2006 tarih ve 7852 sayılı “ek ödeme” konulu yazılarında göndermiş olduğu görüş yazısında “Tıbbi Teknolog unvanlı personelin sağlık bilimleri alanında lisans tamamlamış olup, kadrolu olarak atanmış olan personelin “0,75” hizmet alan kadro unvan katsayısı, lisans tamamlamamış olan tıbbi teknolog unvanlı personelin “0,40” ek ödeme katsayısından ek ödeme alacağı” belirtilmekte olup hakkaniyet gereği üyelerimiz Sağlık bilimleri lisansiyeri olan tıbbi teknologlar ek ödeme yönetmeliğinin ek-4 tablosunda 0,75 ek ödeme kat sayısından yararlanan diyetisyen, çocuk gelişimcisi psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, veteriner hekim, kimyager, sosyolog ve benzeri” grupta yer alması gerekirken emsallerinin dışında muameleye tabi tutularak 0,40 ek ödeme kat sayısından yararlanması üzücüdür. Üyelerimiz olan tıbbi teknologlar mağdurdur. Bu önemli mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.


YÖK, Personel Genel Müdürlüğü, İdare Mahkemesi kararlarında belirtildiği üzere sağlık eğitim alanında lisans mezunu olan tıbbi teknologların “Sağlık Bilimleri Lisansiyerleri” olarak değerlendirdiği ve özlükhaklarının emsal kadrolar olan Sağlık Bilimleri Lisansiyerleri gibi ödenmesi” gerektiği açıkça ortadadır.


1. Basamak sağlık kurum ve kuruluşlarında 0,75 ek ödeme kat sayısından yararlanan diyetisyen, çocuk gelişimcisi psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, veteriner hekim, kimyager, sosyolog ve benzeri” meslek gruplarıyla eş değer unvan olan tıbbi teknologların emsalleri olan diğer sağlık bilimleri lisansiyerleri gibi 0,75 ek ödeme kat sayısında ek ödeme almaları gerekmektedir.


Özkan AYDEMİR




Zorunluda Çakılı Kalanlar

Zorunlu hizmet bölgelerinde çakılı kalan öğretmenleri ele almak istiyorum.


Bu öğretmenlerimiz aylardır hatta ve hatta yıllardır seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar. Zorunlu hizmetten muaf oldular yada tamamladılar fakat puanları yetmediğinden istedikleri yerlere yada istedikleri yerlere yakın bölgelere gidemiyorlar.


2010 Zorunlu Hizmet Affı ile beraber ilk atamada batıda başlayan öğretmenler yerlerinde kaldılar. Doğal olarak doğudakiler de oralarda kaldılar. Batıdan doğuya zorunlu sirkülasyonu olmayınca da şansları iyice azaldı.


Yani;


- Bir tarafta hiç zorunlu hizmete gitmeyen öğretmenler


- diğer tarafta ise zorunlu hizmetten muaf edildiği halde zorunlu hizmet süresinden daha çok bölgede çalışan ve orada çakılı kalan öğretmenler.


06/05/2010 dan önce göreve başlayanların tamamına (en son KPSS ile kadroya geçenlere) zorunlu hizmet muafiyeti getirildiğinden 2010 yılından bugüne kadar zorunlu hizmet tamamlamak için bölgeye gönderilen öğretmen yok.


06/05/2010 ‘dan sonra atananlar zorunlu hizmete tabiler bunlar 3 yıllarını doldurduklarından bu yıl zorunlu hizmete gidecekler fakat;


2010 Aralık ayında atananların büyük bir kısmının da sözleşmeli öğretmenliği olduğundan zorunlu hizmetten muaflar.


2011 yılında Sözleşmeliler Kadroya geçirildiklerinden 06.05.2010 dan önce sözleşmeli olan tüm öğretmenler Zorunlu Hizmetten de muaf edilmişlerdir bunlar da kapsam dışındalar.


2011 Haziran’ında atananların büyük bir kısmı da (önceden sözleşmeli öğretmenlikleri olduğundan) zorunlu hizmetten muaflar. Olmasalar bile henüz 3 yılları dolmadığından zorunluya tabii değiller.


Yani bugün itibariyle zorunlu hizmete tabi olan ve tercih yapma zorunluluğu bulunan öğretmen yok gibi…


Sadece ve sadece zorunlu hizmete tabii olanlardan isteğe bağlı olarak gitmek isteyenler ( 3 yılını doldurmadığı halde bir an önce tamamlamak isteyenler) kalıyor geriye. (2012 ataması gibi)


Bu durumda zorunlu hizmet bölgesine sirkülasyon olma ihtimali çok az.


Sorunun çözümü için;


Bakanlık zorunlu hizmet bölgesine teşvik edici yaklaşmalıdır.


Daha önce önerilerimizle beraber defalarca konuyu ele aldık ve bu dönemde de konuyu gündeme almak istiyoruz.


Bakanlık bu bölgelerde sadece ilk atama ile iş yapmak istemiyorsa (İlk atamanın bu bölgeye verilmesi ne kadar doğru tartışmalıdır) tedbir almalı, teşvik etmelidir.


Bu teşvik;


1- Maddi teşvik,


2- Güvenlik garantörlüğü


3- Lojman,


4- İlave puan katkısı


5- Zorunlu hizmetten sonra gideceği yeri garanti etme…



Son madde çok önemli. Öğretmen; örneğin zorunlu hizmeti 3 yıl sonra bittiğinde yada 5.yılında nerelere gidebileceğini bilmelidir. İl dışı atamalarda bu öğretmenlere öncelik tanınması ya da ilave puan verilerek diğerlerinin önüne geçmeleri gibi tedbirlerle öğretmenin çakılı kalması önlenmelidir.


Bu yıl en azından bu bölgede 5 yılını dolduranlara öncelik verilmesi gibi bir yöntem de uygulanabilir.


2010 yılında zorunlu hizmet affı geldiğinde çok eleştirildik. Zorunlu hizmet affını savunmakla suçlandık. Oysaki zorunlu hizmet affı tarafımızca değil bakanlıkça gündeme alınmıştı ve bir kere konuşulduktan sonra dönüş olamazdı. Biz gündeme gelen konudan dönüş olmasının doğru olmayacağını, okun yaydan çıktığını savunduk bölgedeki arkadaşlarımıza anlatamadık. Onlara af(muafiyet) olmasa da 2-3 yıllık puanlarınızla kımıldayamazsınız dediysek de nafile… Önemli değil.


Önemli olan bakanlığın zorunlu hizmet affı(muafiyeti) ile yarattığı haksızlığı fark edip çözmesidir. Bundan sonraki süreçte de bu bölgelerde çakılı kalan öğretmen olmaması için kalıcı çözümler bulunmalıdır.


Bakanlık bu sese kulak vermezse bu ses her defasında kulaklarını çınlatacak, kendi hatasının üstüne yeni mağduriyetler yaratacaktır. Bunu göze almak yerine sorun çözme makamında olanların bu seslere kulak vermesi yerinde olacaktır.


Saygılarımla…


Maksut BALMUK


Eğitim Yöneticisi


 


www.memurlar.net



Zorunluda Çakılı Kalanlar

MEB'in Onayladığı Norm Kadrolar İllere Gönderildi

Haziran 2013 de okul ve kurum müdürlüklerinin belirledikleri ve Bakanlık onayı ile İl genelindeki tüm okulların onaylı norm kadro çizelgeleri yayımlanmaya başlandı.


Milli Eğitim Bakanlığının talimatı doğrultusunda, Haziran 2013 de okul ve kurum müdürlüklerinin belirledikleri ve Bakanlık onayı ile il genelindeki tüm okulların onaylı norm kadro çizelgeleri Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kurumların resmi web sayfasında yayımlanmaya başlandı. 




MEB'in Onayladığı Norm Kadrolar İllere Gönderildi

8 Temmuz 2013 Tarihli Resmî Gazete

8 Temmuz 2013 Tarihli ve 28701 Sayılı Resmî Gazete

 



YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

 


YÖNETMELİKLER


— Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik


— İstanbul Üniversitesi Enerji Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği


 


 


İLÂNLAR


a – Yargı İlânları


b – Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları


c – Çeşitli İlânlar


– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri


 


8 Temmuz 2013 Tarihli Resmî Gazete

3 bin yeni özel okul geliyor


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dershanelerin kapatılacağını açıklamasının ardından sürecin nasıl işleyeceği de netlik kazanmaya başladı. Bu kapsamda yurt genelindeki dershanelerin 2014 yılı sonuna kadar özel okula dönüşümlerini tamamlamaları gerekiyor. Resmi rakamlara göre ülke genelinde 3 bin 826 dershane bulunuyor. Bunlardan yüzde 70’inin özel okula dönüşmesi bekleniyor.


Dönüşüm kapsamında dershanelere arsa tahsisi ve vergi indirimi gibi teşvikler sağlanacak. Dershanelerin kapatılması ve özel okullara dönüştürülmesine ilişkin yasal zemin oluşturulduktan sonra, dönüşüm işlemleri için dershanelere bir yıla kadar süre tanınabileceği belirtiliyor. Bu sürenin sonunda dönüşümünü tamamlamayan dershaneler ise KPSS, ALES, yabancı dil sınavlarına hazırlık gibi alanlarda faaliyet sürdürebilecek.


BURSLU ÖĞRENCİ ZORUNLULUĞU


Özel öğretim kurumlarının eğitimdeki payını uzun vadede yüzde 20’ye çıkarmayı hedefleyen Bakanlık, yeni kurulacak 2 bin 678 özel okul için teşvik sağlayacak. Bu okullara ‘burslu öğrenci okutma’ zorunluluğu da getirilecek. Dönüşüm sonrası özel okullar, kontenjanlarının bir kısmını tam, yüzde 50 ya da yüzde 25 oranında burslu öğrencilere ayırmak zorunda kalacak.


ÖĞRETMENLER MAĞDUR OLMAYACAK


Bakan Nabi Avcı, son yapılan değerlendirmelerde, dershanelerin yüzde 55’inin özel okula dönüşmek istediğini, yüzde 5’inin de özel okul olma kriterlerini sağladığını duyurmuştu. Bu kapsamda öncelikle bağımsız binada eğitim veren dershaneler özel okula dönüşecek. Özel okullara yönelik çeşitli teşvikler dönüşüm kapsamındaki dershanelere de sağlanacak. Mevzuat, halen dershanelerde görevli öğretmenlerin mağdur edilmesini de önleyici nitelikte olacak. Dershane öğretmenlerinin dönüşüm sırasında özlük ve sosyal haklar bakımından olumsuz etkilenmelerinin önüne geçilecek.


HER YIL TALEP ARTACAK


Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk fizibilite çalışmalarına göre, sisteme geçilecek olan 2014 tarihi itibarıyla, özel okullara öğrenci talebinin her yıl yüzde 12 oranında artması bekleniyor.


İŞTE O KRİTERLER


Yeni düzenlemeyle özel okulların sahip olması gereken ve dershaneden dönüşecek okullar için kısmen gevşetilecek kriterden bazıları şöyle:


- Sınıflarda, taban alanının en az yüzde 10’u kadar pencere bulunacak.


- Anaokulu ve anasınıfları için öğrenci başına 1.5, ilkokul, ortaokul ve liseler için ise yine öğrenci başına en az 1.25 metrekare alan bulunacak.


- Sınıf kapıları 20’ye kadar olan kontenjan için en az 80, 20’nin üzerindeki kontenjanlar için ise en az 90 santim olacak. Kapılar direkt koridora doğru açılacak. Bunun mümkün olmadığı durumlarda ise sınıflarda duvara paralel sürgülü kapılar kullanılacak.


- Okullarda, su kesintisine karşı en az bir günlük su ihtiyacını karşılayacak su depoları hazır bulundurulacak.


- İlkokul, ortaokul ve lisenin aynı binada olması durumunda giriş çıkış, oyun bahçesi, koridor, tuvalet ve lavabolar her okul için ayrı düzenlenecek. Her 30 öğrenci için lavabo bulunacak.


- İlkokul, ortaokul ve liselerde sınıflar en az 20 metrekare olacak.


- Gerçekleşecek yeni düzenlemeyle okul bahçeleri her bir öğrenci için en az 1.5 metrekare şeklinde düzenlenecek.


- En az 80 metrekare kapalı beden eğitimi salonu bulunacak.


- Ortaokullarda Fen Bilgisi, liselerde de Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuarları ayrı olacak. Laboratuarda her öğrenci için 1.5 metrekare alan bulunacak.


- Okuma bölümü kitapların konulduğu bölümden küçük olmamak üzere toplam alanı en az 50 metrekare kütüphane düzenlenecek.


 



4/B den kadroyu mu ? , 2013/1 yerleştirmesini mi tercih edeyim?

Soru:

2012 KPSS puanımla kamu hastanesinde 4/b li tıbbi sekreter olarak görev yapmaktayım ve KPSS 2013/1 kadrolu alımlarına tercih yaptım, 25/06/2013 tarihinde ise Sayın Başbakan 4/b lilerin kadroya geçtiğini söyledi Peki ben kadrolu alıma tercih yapabiliyor muyum? Sıkıntı olur mu? Sonuçlar açıklanmadan kadro gelirse ve 2013/1 atamasında yerleşirsem gidebilir miyim yerleştiğim kadroya veya ceza verilir mi bana?


Cevap:

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı kısa süre içerisinde 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmelerini düzenleyen kanununda yayımlanacağını beklemekteyiz.

Bu iki durumda da memur kadrolarına atanacak olursanız.

2013/1 de yerleşmeniz yapılması halinde yerleştiğiniz yere gitmek istiyorsanız 4/B kadroya geçmek için müracaat etmemenizi tavsiye ediyoruz.

4/B pozisyonunuzun bulunduğu yerde kadrolu kalmak istiyorsanız 2013/1 yerleştirmesi ile yerleştiğiniz yere kurumca istenilen belgeleri göndermemenizi tavsiye etmekteyiz tercih sizin.

KPSS yerleştirmesinde sözleşmeli pozisyona yerleşmeniz halinde ise hangi görevi yapmak isterseniz onu tercih etmeniz mümkün bulunmaktadır.



4/B den kadroyu mu ? , 2013/1 yerleştirmesini mi tercih edeyim?

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Dershaneleri Kapatmak Terör Örgütlerini Sevindirir!

Hükümetin dershaneleri kapatıp özel okula dönüştürme projesini sakıncalı bulan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Dershaneleri kapatmak yerine, sınavı kazanmak için dershaneye gitmeyi zorunlu kılan çarpık eğitim sisteminin rafa kaldırılması gerektiğini söyledi.


DERSHANELERİ DEĞİL DERHANECİ EĞİTİM SİSTEMİNİ KALDIRIN


Çağdaş ülkelerde ve demokratik eğitim sistemlerinde birilerinin çıkıp ‘falan eğitim kurumlarını kapattım/açtım’ deme hakkının olmadığını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Dershaneler   bütün dünyada eğitim sistemlerinin tamamlayıcı ve takviye edici önemli birer kurumlarıdır. Biz hükümete darshene sorununa çözüm bulun derken, dershaneleri toptan kapatın demedik. Sınavı kazanmak için dershaneyi vazgeçilmez kılan, okulun önüne geçen ezberci, sınavcı, dershaneci eğitim sistemini rehabilite edin dedik. Yoksa arzu eden yahut ihtiyaç duyan öğrencilerin dershaneye gitme hakkını kimse elinden almamalıdır. Yoğunlaştırılmış ve pragmatist eğitim veren dershaneler anadoluda önemli bir misyonu ifa etmekle birlikte, kapatılması en çok terör örgütlerinin işine yarayacaktır” diye konuştu.


 


DERSHANELERİ KAPATMAK YERİNE, EĞİTİMDE FIRSAT-KALİTE EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI


Dershanelerin kapatılması durumunda buralarda çalışan onbinlerce öğretmen, yönetici, memur, hizmetli, görevlinin, aile ve çocuklarının mağdur ve perişan olacağını söyleyen Gürkan Avcı, “Dershaneleri kapatalım demek kolay. 4 bin civarındaki dershaneden özel okula dönüşebilecek dershane sayısı bir kaç yüzü geçmez. Kaldı ki dershaneler, asimetrik bir mantıkla eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan, okullarda kaliteli eğitim alamayan yoksul aile çocuklarına sınavları kazandırma gibi önemli bir görevi de ifa etmektedir. Hükümet eğitimde fırsat ve kalite eşitliğini sağlamadan dershaneleri kapatırsa yoksul semtlerdeki öğretmeni ve fiziksel koşulları eksik devlet okullarında okuyan halk çocuklarına kötülük etmiş olur. Eğitimde fırsat ve nitelik eşitliği sağlanınca zaten dershanelere de pek gerek kalmayacaktır” dedi.


 


MİLLİ EĞİTİM POLİTİKA DIŞI BIRAKILMALI


Türkiye’nin omurgalı ve istikrarlı bir eğitim politikası olmadığını, eğitim sisteminin siyasi partilere ve bakanlara göre sık sık değiştiğini söyleyen Gürkan Avcı, “Milli eğitimin politika dışı bırakılması gerekiyor. İktidara gelen her siyasi parti, her bakan kafasına göre hareket edememeli. Eğitim deneme tahtası olmamalı. Hiçkimsenin milyonlarca öğrencimizin geleceğiyle oynama hakkı olmamalı. Manidar olması açısından söylemeliyim ki özellikle son 10 yıldır eğitim sistemimizde yapılan reformlar ve bu yeniliklere eklenen belirsizlikler eğitimcileri, öğrencileri ve velilerimizi çok yordu, hatta canından bezdirdi. Milli eğitimde her gün yaşadığımız gelişmeler bu belirsizliklerin sona ereceği umudunuda azaltıyor. Onlarca soru, çözüm bekleyen bir o kadar da problemimiz varken halen eğitimin tali meseleleriyle boğuşuyoruz. Okullardaki serbest kıyafet, SBS sınavı, Dershaneler, 60-66 ay konusu gibi hususları dahi çözemedik. Herkes bugünlere nasıl geldik diyor. Cevap için rakamlara bakmak gerekiyor. Son 25 yıldır eğitim sistemimniz kaç kere değişti” diyerek sözlerine son verdi.



Dershaneleri Kapatmak Terör Örgütlerini Sevindirir!

Yeni değişiklikler gündemimizde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yöntem değişikliklerinin ortaöğretime en uygun geçiş sistemi oluşturmaya yönelik arayışlar olduğunu söyledi.

 


Sarıyer’de Uluslararası Eğitim Kademelerine Geçiş Konferansı düzenlendi. Konferansa Bakan Nabi Avcı da katıldı. Bakan Avcı burada yaptığı konuşmada ortaöğretimdeki değişikliklerin en iyi sistemi yakalamaya yönelik olduğunu ifade etti. Son yıllarda Türk eğitim sistemindeki köklü değişiklik ve yenilikleri içeren yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını belirten Avcı, “Yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde ortaöğretime geçiş sistemi ve sınavlar konusu da özellikli ve öncelikli alanlarımızdan birisidir. Bu çalışmalar kapsamında ideal bir sınav sisteminin ortaya çıkarılması amacıyla ortaöğretime geçiş sisteminde çeşitli değişiklikler yapılmış olup, ideal bir sisteme ulaşma anlamında yeni arayışlar ve değişiklikler hala gündemimizdeki yerini korumaktadır. Şüphesiz, yapılan çalışmaların ve sistem değişikliklerinin asıl amacı ortaöğretime geçiş sisteminin kalitesini uluslararası düzeye taşımaktır.” diye konuştu.


Süreç içerisinde yapılan değişiklikleri sıralayan Bakan Avcı, “Uygulamalarda; Liselere Geçiş Sınavı’ndan (LGS) Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS), Ortaöğretime Geçiş Sistemi (OGES) kapsamında 6′ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflarda yapılan Seviye Belirleme Sınavları’ndan (SBS) 2010 yılından itibaren sadece 8. sınıflarda yapılan SBS’ye kadar önemli değişiklikler yaşanmıştır.” ifadelerini kullandı.


Yöntem değişikliklerinin ortaöğretime en uygun geçiş sistemi oluşturmaya yönelik arayışların bir sonucu olduğunu kaydeden Avcı, “Bizlerin arayışları da ortaöğretime yönelik en uygun geçiş sistemi arayışlarının devamı niteliğindedir. Gelişmiş ülkelerin standartlarında, ülkemiz şartlarına uyum gösteren ve kalıcı nitelikte olması gereken yeni bir ortaöğretime geçiş sisteminin geliştirilmesi için bakanlığımızın ilgili birimlerince yürütülen çalışmalarla birlikte bakanlık dışı paydaşlarımızın katkı ve katılımları da çalışmalarımızın özgün bir şekil almasında belirleyici olacaktır. Bu anlamda Dünya Bankası ile bakanlığımızın birlikte gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Eğitim Kademelerine Geçiş Konferansı’ ndan önemli çıktılar elde edeceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.


Bakan Avcı konferanstaki konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Avcı çıkışta kendisini bekleyen basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapsız bıraktı.

 



Yeni değişiklikler gündemimizde

Osmaniye MEM'in Atamadığı Öğretmenler MEB'e Yazıldı

Osmaniye MEM’in dönüşüm sonrası ilişkilendirip atamadığı öğretmenlerin hak kayıplarının önüne geçilmesi için Türk Eğitim Sen MEB’e yazdı.

viewer



Osmaniye MEM'in Atamadığı Öğretmenler MEB'e Yazıldı

7 Temmuz 2013 Tarihli Resmî Gazete

7 Temmuz 2013 Tarihli ve 28700 Sayılı Resmî Gazete

 


YASAMA BÖLÜMÜ


 


KANUN


6494   Yargı Hizmetleri ile İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun


 


YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ


 


ATAMA KARARLARI


— Başbakan Yardımcılığı ile Maliye Bakanlığına Ait Atama Kararları


 


YÖNETMELİKLER


— Gediz Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği


— İstanbul Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik


 


 


İLÂNLAR


a – Yargı İlânları


b – Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları


c – Çeşitli İlânlar


– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri


 



7 Temmuz 2013 Tarihli Resmî Gazete

7 il Müftüsü görevden alındı


7 Temmuz 2013 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarında 7 il müftüsü görevden alındı.


Bu İller ve görevli Müftülerin isimleri şöyle:


1 – Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali ÖZTÜRKÇÜ’nün başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması,


2 – Ankara İl Müftüsü Mustafa Hakkı ÖZER’inbaşka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması,


3 – Artvin İl Müftüsü Kamil CEYHAN’ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması,


4 – Erzurum İl Müftüsü Yakup ARSLAN’ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması,


5 – Sinop İl Müftüsü Ahmet Faruk KULUŞ’un başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması,


6 – Sivas İl Müftüsü Yusuf ŞAHİN’in başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması,


7 – Yalova İl Müftüsü Muhittin SARIKAYA’nın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması,


2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.



İller arası yer değiştirme taslağı

2013 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru Taslağıdır



2013 YILI ÖĞRETMENLERİN İLLER ARASI İSTEĞE VE ZORUNLU ÇALIŞMAYÜKÜMLÜLÜĞÜNE BAĞLI YERDEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURU TASLAĞIDIR


1- Öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değişiklikleri 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıdaki takvimde belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.


 


2- a. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.


 


b. 06/05/2010 tarihinden önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayıp 06/05/2010 tarihinden sonra KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan bulundukları ilde 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayanlar da yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.


 


c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla; sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.


 


ç. 2012 ve 2013 yılında il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra farklı sebeplerle Bakanlığımızca eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.


 


3- Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli öğretmenler, 15 Eylül 2013 tarihine kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönmek kaydıyla, yer değiştirme hakkından yararlanabilir.


 


4- Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden, 15 Eylül tarihine kadar, yurt dışı görev süresinin veya aylıksız izinlerinin sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımak kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler. Bu kapsamda yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden, en geç 15 Eylül 2013 tarihi itibarıyla atandıkları eğitim kurumunda göreve başlamayanların atamaları iptal edilecektir.


 


5- 06/05/2010 tarihinden önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayanlardan 06/05/2010 tarihinden sonra KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaktır.


6- a. 06/05/2010 tarihinden sonra öğretmenliğe atanlardan birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan ve Bakanlık öğretmenlik kadrolarında ilk göreve başlama tarihi esas alınarak 15 Eylül 2013 tarihi itibarıyla 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlamış veya tamamlayacak öğretmenlerden, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında hiç görev yapmamış ya da eksik hizmeti 6 aydan fazla olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanacaklardır. Tercihlerine atanamayanlar, alanlarında norm açığı bulunan eğitim kurumlarına hizmet puanları da dikkate alınarak atanacaktır. Bu kapsamda olup da talepte bulunmayanların ataması ise re’sen yapılacaktır.


 


b. Başta eğitim kurumu müdürlükleri olmak üzere ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri, yukarıda belirtilen 3 (üç) yıllık çalışma süresini doldurmaları nedeniyle bu yıl zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi tutulacak öğretmenlerin tespit ve takibini yaparak yer değiştirme başvuru formu doldurmasını sağlayacaktır. Başvuru formu doldurmayanların formları eğitim kurumu müdürlüklerince doldurularak onaylanacaktır.


 


Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin tespitinde ihmali görülen yöneticiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.


 


c. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 33 üncü maddesinde sayılan mazeret halleri kapsamında mazeretlerinin devam ettiğini belgelendiren öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri talepleri halinde ertelenecektir.


 


ç. Bu kapsamda, 3 (üç) yıllık sürenin hesabında sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dahil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde, fiilen öğretmen olarak çalıştıkları süreler dikkate alınacaktır. Aylıksız izinli olarak geçirilen süreler ile eğitim kurumları dışında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan süreler ise 3 (üç) yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.


 


d. Zorunlu çalışma yükümlülüğüne ilişkin diğer hususlarda, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri esas alınacaktır.


 


7- Soruşturma sonucu başka “il”e atanan öğretmenler, yeni görevlerine başladıkları tarihten itibaren 3 (üç) yıl geçmeden daha önce görev yaptıkları “il”e yer değiştirme isteğinde bulunamaz.


 


8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.


 


b. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde, diğer eş özür durumuna bağlı atama döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e eş durumundan atama başvurusunda bulunamaz.


 


9- İsteğe bağlı olarak iller arasında görev yeri değiştirilen öğretmenlerden eşleri kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında çalışanlar, atamalarının yapıldığı tarihten sonra oluşan özür durumları hariç, aynı atama döneminde ayrıldıkları il’e atama başvurusunda bulunamaz.


 


10- 2013 yılı il içi yer değişikliği döneminde ataması yapılan öğretmenler, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunamaz.


 


11- Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.


 


Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı yer değiştirmeler iptal edilecektir.


 


Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.


 


Sırasıyla okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri yöneticileri, yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesinden, başvuruların onaylanması ya da reddedilmesinden görevli, yetkili ve sorumludur.


 


12- Başvuru Formu’nun doğru ve eksiksiz doldurulmasından başvuru yapan öğretmen sorumludur. Öğretmenler, başvuruların onay işlemleri tamamlanmadan eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunabilirler; bilgi düzeltmesi yaptıran öğretmenler, süresi içinde yeniden başvuru yapabilirler; ancak başvurunun il milli eğitim müdürlüğünce onaylanmasından sonra hiçbir surette düzeltme yapılamaz.


 


13- İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu okul müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyecek; okul yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaklardır. Başvurusu onaylanan öğretmenlere ait Başvuru Formu’nun çıktısı okul müdürlüklerince öğretmenlere göreve başladıklarında imzalattırılacaktır.


 


14- Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanır. Başvurular, başvurunun yapıldığı veya izleyen gün içinde eğitim kurumu müdürlüklerince; eğitim kurumu müdürlüğünün onayını takip eden gün ise, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. Son gün yapılan başvuruların onay işlemleri, aynı gün tamamlanacaktır.


 


15- Müstakil müdürlüğü bulunmayan okullarda görevli öğretmenler ile kadroları il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler başvurularını kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapacaklardır.


 


16- Öğretmenler, yer değiştirme başvurusundan, görevli olduğu eğitim kurumu ya da kadrosunun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle başvuru süresi içinde vazgeçebilir. Bu başvurular elektronik ortamda iptal edilir.


 


17- İller arasında yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden, en çok 25 eğitim kurumunu tercih edebilir. Bu tercihlerine atanamama ihtimaline karşılık öğretmenlere, 26 ncı seçenek olarak bir il’i daha tercih etme hakkı verilecektir.


 


Öğretmenler, başvurularında belirttikleri tercihlerine atanamamaları hâlinde 26 ncı seçenek olarak kendilerine sunulan bir il’e daha atanmayı isteyip istemediklerini de belirteceklerdir.


 


Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.


 


18- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunları, ilkokullar ile ortaokulları; İngilizce öğretmenleri ise, ilkokullar ile diğer okulları tercih edebilecektir.


 


19- Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden matematik-bilgisayar, istatistik-bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları ise, mesleki ve teknik liseleri tercih edemeyecektir.


 


20- Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri tüm eğitim kurumlarını; ilgili mevzuatına göre Anadolu liselerine sınavla atanan öğretmenler ise fen liseleri ile sosyal bilimler liselerini tercih edebileceklerdir.


 


Güzel sanatlar ve spor liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenlerinden, geçmişte güzel sanatlar liselerinde görev yapmış olanlar da güzel sanatlar ve spor liselerini tercih edebilecektir.


 


21- Bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, fen liseleri ile sosyal bilimler liseleri hariç, bilim ve sanat merkezleri ile diğer eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.


 


 


22- Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanlarının eşitliği hâlinde öncelik, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana verilecek; eşitliğin bu durumda da sürmesi hâlinde bilgisayar kurası ile atamaları yapılacaktır.


 


23- Görev yerinden ayrılmamış olmak kaydıyla, yer değiştirmeler tamamlandıktan sonra Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özür durumlarından birinin oluşması hali hariç, isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değişiklikleri iptal edilmeyecektir.


 


 


Ataması iptal edilenlerden görev yerine atama yapılanlar, il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan diğer eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaklardır.


 


24- Başvurulara ilişkin tereddütler öncelikle ilçe/il millî eğitim müdürlüğünce giderilecek, bu aşamada giderilemeyen tereddütler yetkililerce Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda açıklamalarda yer almayan diğer hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri esas alınacaktır.


 


 


2013 YILI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ


Duyuru taslağının kamuoyu görüşüne açılması 05 – 09 Temmuz 2013


 


Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 18 – 24 Temmuz 2013


Atamaların yapılması, sonuçların ilan edilmesi ve kararnamelerin gönderilmesi 26 Temmuz 2013


Tebliğ/tebellüğ ve yeni görev yerine başlama işlemlerinin tamamlanması 29 Temmuz 2013 tarihinden itibaren


 


2013 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru Taslağı ile ilgili görüş ve önerileriniz için ”MEB katılım modülüne” giriniz.



07/07/2013 tarihli atama kararları

7 Temmuz 2013 PAZAR


Resmî Gazete


Sayı : 28700


ATAMA KARARLARI


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/392


1 – Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali ÖZTÜRKÇÜ’nün başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/393


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Adıyaman İl Müftülüğüne Bitlis İl Müftüsü İmran KILIÇ’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/394


1 – Ankara İl Müftüsü Mustafa Hakkı ÖZER’in başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/395


1 – Artvin İl Müftüsü Kamil CEYHAN’ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/396


1 – Erzurum İl Müftüsü Yakup ARSLAN’ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/397


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Erzurum İl Müftülüğüne Niğde İl Müftüsü Hasan ÇINAR’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/398


1 – Açık bulunan 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Niğde İl Müftülüğüne Denizli İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/399


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Denizli İl Müftülüğüne Trabzon İl Müftüsü Veysel ÇAKI’nın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/400


1 – Sinop İl Müftüsü Ahmet Faruk KULUŞ’un başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/401


1 – Sivas İl Müftüsü Yusuf ŞAHİN’in başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/402


1 – Yalova İl Müftüsü Muhittin SARIKAYA’nın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/403


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Yalova İl Müftülüğüne Kütahya İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ’nün atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/404


1 – Açık bulunan 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Bilecik İl Müftülüğüne Giresun İl Müftüsü Necati AKKUŞ’un atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/405


1 – Açık bulunan 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Afyonkarahisar İl Müftülüğüne Erzincan İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN’in atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/406


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Erzincan İl Müftülüğüne Ardahan İl Müftüsü Galip AKIN’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/407


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Giresun İl Müftülüğüne Muhittin ORAL’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/408


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Ardahan İl Müftülüğüne Aytekin YILMAZ’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/409


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Sinop İl Müftülüğüne Mustafa ERKAN’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/410


1 – Açık bulunan 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Hatay İl Müftülüğüne Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/411


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Trabzon İl Müftülüğüne Keramettin DEMİR’in atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/412


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Artvin İl Müftülüğüne Kemal UÇKUN’un atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/413


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Sivas İl Müftülüğüne Recep Şükrü BALKAN’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Başbakan Yardımcılığından:


Karar Sayısı : 2013/414


1 – 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli Bitlis İl Müftülüğüne Abdulkerim AKBABA’nın atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Başbakan Yardımcısı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Bekir BOZDAĞ


Başbakan Başbakan Yardımcısı


—— • ——


Maliye Bakanlığından:


Karar Sayısı : 2013/391


1 – Bilecik Defterdarı Mehmet Koray ALPER’in Sivas Defterdarlığına atanmasına ilişkin 19/02/2013 tarihli ve 2013-106 sayılı kararın adı geçene ait kısmının iptal edilmesi, adı geçenin başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2 – Bu Kararı Maliye Bakanı yürütür.


6/7/2013


Abdullah GÜL


CUMHURBAŞKANI


Recep Tayyip ERDOĞAN Mehmet ŞİMŞEK


Başbakan Maliye Bakanı



07/07/2013 tarihli atama kararları

2013 KPSS'de Bu 3 Soru Adayları Şaşırttı

2013 KPSS’de Bu 3 Soru Adayları Şaşırttı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için 6-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)’nın ilk oturumu sona erdi. Sınavın genel yetenek kısmında adaylara siber saldırılara yönelik 3 soru yöneltilmesi dikkat çekti.


ÖSYM tarafından 6-7 Temmuz günlerinde düzenlenen 2013-KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavının ilk oturumu bu sabah saat 9.30′da başladı. Adaylara, genel kültür ve genel yetenek testlerinden oluşan 120 soru yöneltildi. Genel kültür kısmında yer alan 3 paragraf sorusu, son zamanlarda bazı hacker grupları tarafından Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve ÖSYM gibi kritik kuruluşlara siber saldırılar düzenlenmesini akıllara getirdi.

Adaylar, ‘siber saldırı’nın ne olduğu, nasıl yapıldığı ve ne gibi önlemlerin alınması gerektiğine yönelik bilgiler verilen paragraf üzerinden 3 soru cevapladı. Siber saldırının yapılabilmesi için birkaç yüz kişilik internet kullanıcısı ve internet ağının yeterli olduğu belirtilen paragrafta, söz konusu saldırıların küçük maliyetlerle klasik bir savaşın yarattığı yıkımı çok kısa sürelerde meydana getirebileceğine dikkat çekildi.

Çözüm önerisi olarak en kısa sürede Uluslararası Savaş Hukuku’nun siber tehditler de dikkate alınarak güncellenmesi gerektiği vurgulandı.


2013 KPSS'de Bu 3 Soru Adayları Şaşırttı

KPSS 2013-1 oluşan en düşük puanlar

ÖSYM, başvuruları 3 Temmuz’da sona eren 2013/1 KPSS tercih sonuçları bir gün sonra açıklamıştı. Bunun sonucunda oluşan en küçük puanları sizler için derledik.


Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri (KPSS-2013/1): yerleştirme sonuçları 4 Temmuz’da açıklandı.


Yerleştirme sonuçları yapıldıktan sonra oluşan en küçük puanlar şöyle oluştu:


 































































































































































































NitelikKoduKadroKoduKurumAdıKadroÜnvanıİliAdetEnDüşük
2001110430545GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİBerberTOKAT184.175
2001110775329MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİŞoförHATAY284.852
2001190922113İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞIİtfaiye EriİSTANBUL9084.932
2001190135289MALİYE BAKANLIĞIŞoförBARTIN184.964
2001190094913DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIŞoförANKARA2085.251
2001190135281MALİYE BAKANLIĞIŞoförBAYBURT185.264
2001190135265MALİYE BAKANLIĞIŞoförSİNOP185.276
2001190135217MALİYE BAKANLIĞIŞoförBİNGÖL185.347
2001191985185KARS İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜŞoförKARS185.512
2001190135233MALİYE BAKANLIĞIŞoförİSTANBUL485.931
3001290346985GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförTEKİRDAĞ179.479
3001290346849GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförEDİRNE179.488
3001290346877GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförİSTANBUL4079.721
3001290346973GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförSİNOP179.795
3001290347005GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförKARABÜK179.836
3001290346893GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförKASTAMONU179.873
3001290346861GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförGİRESUN179.892
3001290346885GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförİZMİR179.918
3001290346925GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförMANİSA179.969
3001290346965GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIŞoförSAKARYA179.975
4001310936951ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİŞoförŞIRNAK185.833
4001310526949IĞDIR ÜNİVERSİTESİŞoförIĞDIR186.073
4001391987379ZONGULDAK İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜVeri Hazırlama ve Kontrol İşletmeniZONGULDAK186.172
4001310120005ARDAHAN ÜNİVERSİTESİAnbar MemuruARDAHAN386.789
4001310492873HAKKARİ ÜNİVERSİTESİMemurHAKKARİ1086.800
4001390137117MALİYE BAKANLIĞIVeri Hazırlama ve Kontrol İşletmeniBİNGÖL186.827

 


 


Memurlar.net



KPSS 2013-1 oluşan en düşük puanlar

5 Temmuz 2013 Cuma

KPSS 2013/1 ile KİT'e yerleşen memur KİT özelleşire nakli yapılı mı?

Soru:

Makine mühendisi olarak, bir KİT kuruluşu olan TEK’e ilk ataması yapılan sözleşmeli personelin ( adaylığı kalkıp 6 aylık sözleşme süresi dolmadan ) atandığı kurum özelleşme kapsamına alınırsa sözleşmesi sona erer ve mağdur olur mu? Yoksa diğer personel gibi üç yer seçip başka kuruma atanır mı?


Cevap:

Bilindiği üzere, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmeli statüsüne istihdam şekli getirilmiş, Kararnamedeki sözleşmeli personele ilişkin hükümler Anayasa Mahkemesince iptali neticesinde Kamu İktisadi Teşebbüsleri personel rejiminin düzenlenmesi 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılmıştır. 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin “İşe Alma” başlıklı 6 ncı maddesinde
“Sözleşmeli personel yönetim kurulu kararı ile işe alınır. Yönetim kurulları bu yetkilerini, sınırlarını göstermek suretiyle devredebilirler. Sözleşmeli personel ile akdedilecek sözleşmeler Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle tespit edilecek tip sözleşme çerçevesinde ve takvim yılı itibariyle yıllık olarak düzenlenir.

İlk defa açıktan işe alınacak sözleşmeli personel ile 6 aylık sözleşme yapılır. Bunların müteakip sözleşmeleri ile yıl içinde memur statüsünden sözleşmeli statüye geçenlerin sözleşmeleri bir kereye mahsus olmak üzere cari yıl sonuna kadar yapılır.

Sözleşmeli personelin, sözleşme süresi içinde görev yeri veya ünvanının değişmesi halinde sözleşme yeniden düzenlenir.”hükmü bulunmaktadır.

İlk defa sözleşmeli olarak yapılan 6 aylık sözleşme deneme sözleşmesi olarak da bilinmektedir.

24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kuruluşlardaki personelin nakli başlıklı 22 nci maddesinin 2 inci fıkrasında “Nakle tâbi personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre kazanılmış hak aylık derecesinden aşağı olmamak kaydıyla, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarından Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilen kadroya, anılan Başkanlık tarafından kırkbeş gün içerisinde ataması teklif edilir. 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarının (özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar hariç) mevcut boş kadro veya pozisyonlarına da ihtiyaçlar doğrultusunda atama teklifi yapılabilir. Bu personelden 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) sayılı cetveldeki kadrolarda istihdam edilmekte olanlar ile burada sayılan unvanlarla çalışan diğer statülerdeki personelin atama teklifleri Araştırmacı unvanlı kadrolara yapılır. Ancak (1) sayılı cetvelde yer alan, mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonucunda göreve alınanların atama teklifleri, söz konusu görev unvanına uygun kadrolara yapılır. Devlet Personel Başkanlığı tarafından gönderilen atama teklif yazısının atamayı yapacak kamu kurum ve kuruluşuna intikalinden itibaren otuz gün içerisinde bu kurum ve kuruluş tarafından atama işlemlerinin yapılması zorunludur. Naklen atanan personel hakkında geçici 9 uncu madde hükümleri dikkate alınır.”hükmü yer almaktadır.

Anılan hükümde nakle tabi personelin;

-190 sayılı KHK tabi kurumlardaki boş kadrolara

-190 tabi olmayan kurumların boş kadro veya pozisyonlarına(sözleşmeli)

ataması yapılabilmektedir.

Yukarıda yer verilen mevzuat hükümleri çerçevesinde; 2013/1 KPSS ile yerleşmeleri kamu iktisadi teşebbüsüne (TEK) ilk defa atanan sözleşmeli personelin göreve başladıktan sonra kurumun özelleştirilmesi halinde 4046 sayılı kanunun 22 maddesi hükmü uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılmaktadır.

Sözleşmeli personelin 6 aylık sözleşme içinde özelleştirme vuku bulması 4046 sayılı Kanunun 22 maddesinin uygulanmasını değiştirmez.



KPSS 2013/1 ile KİT'e yerleşen memur KİT özelleşire nakli yapılı mı?

Öğretmen iken memur olan kişi mükerrer yıllık izin kullanabilir mi?

Soru:

Ben bir bakanlığın personel biriminde çalışmaktayım. Bakanlığımıza Milli Eğitim Bakanlığından bir öğretmen haziran ayında naklen tayin oldu? 20 gün yıllık izin talep etmektedir. Bu kişiye yıllık izin verilebilir mi? İzin verilince mükerrer izin kullanmış olmaz mı?


Cevap:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 23 üncü maddesinde “Devlet memurları, bu kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler.”, 102 nci maddesinde “Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.” ve 103 üncü maddesinde de “Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.

Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.

Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir.
” hükümleri yer almaktadır

Yıllık izinlere ilişkin olarak yukarıda yer verilen hükümlerin uygulanmasına ilişkin olarak Maliye Bakanlığınca üç tebliğ çıkarılmıştır. Bunlar;


62 Seri no’lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

140 Seri no’lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

154 Seri no’lu Devlet Memurları Kanunu Tebliği


 


Yukarıda yer verilen hükümler uyarınca;

1- Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılmaktadırlar.

2- Öğretmenlerin yıllık izinleri sonraki yılla aktarılamamaktadır.

3- Dinlenme ve yaz tatilini kullandıktan sonra memur kadrolarına naklen geçen memurlar naklen geçtikleri yıl için yıllık izin kullanamazlar. Kendilerine yeniden yıllık izin verilmesi halinde mükerrer yıllık izin kullanımından söz edilebilir.

4- Dinlenme tatilinden sonra yaz tatilini kullanmadan memur kadrosuna naklen atanan kişi naklen geçtiği yıl için yıllık mer’i mevzuat gereğince kullanabileceği yıllık izinden dinlenme tatil süresi düşülmek suretiyle yıllık izin verilebilir.

5-Hizmet süresi on yıldan az ise yıllık 20 günlük, hizmet süresi 10 yıldan fazla olası halinde ise yıllık 30 gün yıllık izinden dinlenme süresi düşülerek kalan süre kadar yıllık izin kullanabilecektir.

6-Bakanlığınıza dinlenme tatilini yapıp yaz tatilini kullanmadan naklen geçen memura hizmet süresine göre bu yıl için hak edeceği 20 veya 30 günlük izinden dinlenme tatil süresi düşüldükten sonra kalan süreden talep edilen süre kadar yıllık izin verilmesi mümkün bulunmaktadır. Bu şekilde izin verilmesi mükerrerlik oluşturmaz.



Öğretmen iken memur olan kişi mükerrer yıllık izin kullanabilir mi?

Adım Adım Taşra Rotasyonu

4 yıldan fazla 4. Ve 5. Bölgede görev yapan yöneticiler 2 yıl ertelemeden yararlanamazlar. Hizmet süreleri 4 yıldan az ise isterler ise aynı görevlerinde devam edebilirler.


Soru; 4. ve 5. Bölgede görev yapan tüm yöneticiler, rotasyonu iki yıl daha erteleyebilirler Mi?


7.- (2) EK-2′de yer alan dördüncü ve beşinci hizmet bölgelerindeki bölge hizmeti süresini tamamlayan ve halen bu hizmet bölgelerinde çalışan yöneticiler, istemeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere iki yıl daha yerlerinde kalabilirler.

Ancak bu erteleme ile ilgili geçici maddede şöyle bir sınırlama getirilmiştir.

(4) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle EK-2′de yer alan dördüncü ve beşinci hizmet bölgesi dâhilindeki yerlerde dört yıllık hizmet süresini tamamlayanlar hakkında 7 nci maddenin ikinci fıkrası hükmü uygulanmaz.

4 yıldan fazla 4. Ve 5. Bölgede görev yapan yöneticiler 2 yıl ertelemeden yararlanamazlar. Hizmet süreleri 4 yıldan az ise isterler ise aynı görevlerinde devam edebilirler.



Soru; Farklı hizmet bölgelerinde yapılmış görevler nasıl değerlendirilecektir?

7.-(3)Bu Yönetmelik kapsamındaki hizmet bölgelerinde yöneticilik kadrolarında geçirilen süreler, yöneticiliğin geçirildiği kadro itibariyle ilgili bölge hizmeti süresinden sayılır.

Yer değiştirmede yöneticiler daha önce görev yapmadığı bölgelerdeki il ve ilçeleri isteyeceklerdir.



Soru; Aynı ilin başka bir ilçesine atanabilir miyim?

8.madde: Bu kapsamdaki yöneticilere, bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40 tercih hakkı verilir.

Aynı ilin çalıştığınız hizmet sınıfı dışındaki alt ya da üst hizmet sınıfına ait ilçelerine göreve tayin istenebilir



Soru; 6 ay önce aynı hizmet bölgesinde yer değiştirdim. Rotasyona uğrayacak mıyım?

Geçici madde Hizmet süresine bağlı olarak kendi hizmet bölgesine veya diğer hizmet bölgelerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılan yöneticilerin bölge hizmeti süresi 7 nci maddenin birinci fıkrasına göre yeniden başlar.

Hiçbir şekilde rotasyondan etkilenmezsiniz.



Soru; İlçe milli eğitim şube müdürleri niçin il milli eğitim şube müdürlüklerini isteyemiyor?

8. maddenin 3. Bendi:İl milli eğitim şube müdürleri il milli eğitim şube müdürlüklerine; ilçe milli eğitim şube müdürleri ise ilçe milli eğitim şube müdürlüklerine atanmak için yer değişikliği tercihinde bulunabilir.

Şube müdürleri arasında yapılan bu ayrım hukuki değildir. Yönetmelikte değişiklik yapılmaz ise ilçe şube müdürleri illeri isteyemeyeceklerdir. Aynı şekilde il şube müdürleri de ilçeleri isteyemeyeceklerdir. Bu madde yargıya gittiğinde yer değiştirme yönetmeliğinin uygulaması tehlikeye girecektir.



Soru; Anne babanın rahatsızlığı mazeret nedeni olabilir mi?

Mazerete bağlı yer değişiklikleri başlığı ile yönetmelikte yer alan hükümlere baktığımızda bunu söylemek mümkün değil. Kendisinin, eşinin ve çocuklarının sağlığı nedeni ile mazeret tayini istenebilir. Madde 9 bu hususta açık ve net. Ama üst mevzuata baktığımızda anne ve babanın sağlığının mazeret tayin sebebi olduğunu görmekteyiz.



Soru; Yeni kurulan ilçelere atama yapılabilir mi?

Ek-2 yi incelediğimizde yeni büyük şehir olan ilçeleri görememekteyiz. Belediye uygulaması seçimlerden sonra olacağından tayin isteyebilmek mümkün değildir.

Soru; Taslakta yer alan hizmet bölgelerindeki ilçelerde değişiklik var. Bu hususta yargıya gidilebilir mi?

Bazı ilçelerin hizmet bölgelerinin taslakta farklı olması yargının konusu olamaz. Adı üzerinde yayınlanan metnin adı taslak… Yalnız 3.sınıf hizmet bölgesinde yer alan bir ilçenin yönetmelikte ikinci bölgeye yükseltilmesi düşündürücüdür. Yazım hatası olmuştur diye düşünüyorum. Mesela Mersin ilinin Silifke ilçesi hem ikinci sınıf ilçe hem de birinci sınıf ilçe olarak yayınlanan yönetmelik ekinde gösterilmiştir. Biraz daha dikkatli olmak gerekir.



Soru; Başka bir bölgede görevlendirilen süreler ne olacak?

Bulunduğu görev yerinin dışında geçici görevlendirilen yöneticilerin hizmet sürelerinin hangi bölgede sayılacağı ile ilgili yönetmelikte bir hüküm bulunmamaktadır.



Soru; Tercih yaparken dikkat edeceğimiz en önemli husus nedir?

Üst bölgeden yapılacak tercihlere dikkat etmek gerekir. Taşra yöneticilerinin alt bölgeye atanması üst bölgeye atanmasından zor görünüyor. Çünkü alt bölgelerde görev yapan yöneticilerin hizmet puanları daha yüksek! Üst bölgeden tüm tercihleri doldurun derim!

Davut ÇALIŞKAN


Adım Adım Taşra Rotasyonu

MEB'de Kaç Müdür ve Müdür Yardımcısına Soruşturma Açıldı?

İstanbul Milletvekili Nur Serter, Bakan Nabi Avcı’ya örgün eğitim kurumlarında kaç okul müdürü ve müdür yardımcısına soruşturma açıldığını sordu.




MEB'de Kaç Müdür ve Müdür Yardımcısına Soruşturma Açıldı?

Sağlıkçıların Sabit Ek Ödemeleri Zamlandı. İşte Yeni Ücretler

Kim ne Kadar döner sermaye alacak. Yenizamlara göre döner sermaye ek ödeme miktarları yeniden belirlendi.


Memurların maaşları yüzde 1′lik enflasyon farkıve yüzde 3′lük Temmuz zammına göre yeniden belirlendi.


Ünvan, derece ve kademelere göre yeni alınacak döner sermayeler..


İşte Sabit Ek Ödemeler


01.07.2013 tarihinden itibaren sağlıkçıların alacağı Sabit ek ödeme miktarları.


 




Sağlıkçıların Sabit Ek Ödemeleri Zamlandı. İşte Yeni Ücretler

SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI (HARRAN) işçi alım ilanı

Bu işgücü istemi, İŞKUR‘un ŞANLIURFA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.

SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI (HARRAN)


Son Başvuru Tarihi: 15.07.2013
Yayınlanma Tarihi: 05.07.2013





Genel Şartlar ve Notlar

Bu talebe başvuru yapmak isteyen adayların dikkatine; İlanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde talebin yayımlandığı yerdeki İl Müdürlüğümüzden veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler.Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusu geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin Kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır.Taleplere müracaatları kabul edilenlerin tamamı noter huzurunda kura çekimi için işverene başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, yabancı dil şartı vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı veya sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır. Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada yer alan diğer kişiler listelere dahil edilecektir.Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir. Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir. Kuraya tabi taleplere başvuran önceliklilerin tamamı kura çekilmek üzere, isim ve adresleri ile durumlarına ilişkin açıklayıcı bilgilerle birlikte, ayrı bir liste halinde kamu kurum ve kuruluşuna bildirilir.Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz. Kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli (daimi), geçici işgücü taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır.Sulama İşçisi olarak alınacaktır.Bu talep geçici olup, ilçe bazında karşılanacaktır. Talep kur’aya tabi olup, Kur’a tarih saat ve yeri: 26.06.2013- Saat :14.00- Harran Sulama Birliği Başkanlığı binasında yapılacaktır.





Meslek Bilgileri








MeslekDeneyim (Yıl)Deneyim (Ay)Öğrenme Türü
Beden İşçisi (Genel)

Pratikten





Kişisel Bilgiler














CinsiyetYaş AralığıBoy AralığıKilo Aralığı
Kadın - - -
Erkek - - -





Öğrenim Bilgileri










En Az Öğrenim Seviyesi:İlköğretim
En Fazla Öğrenim Seviyesi:Ortaöğretim (Lise ve Dengi)





Kura Bilgileri










Kura Yeri:HARRAN SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI
Kura Tarihi:26.07.2013
Kura Saat Dilimi:14:00 – 15:00





Çalışma Adresi Bilgisi








Yer:Yurtiçi
Tercih Edilen İkamet İlçeleri:HARRAN












İrtibat Bilgileri

Adı Soyadı:
Ünvanı:
Telefon No:
E-Posta:
















Diğer Bilgiler

İşveren Türü:Kamu
Toplam Açık İş Sayısı:1
İş Sözleşmesi Tipi:Belirli Süreli (Geçici)
Çalışma Şekli:Tam Süreli



SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI (HARRAN) işçi alım ilanı