5 Temmuz 2013 Cuma

1. Sınıf Kayıt – İlkokul Kayıt Ne Zaman 2013

1. Sınıf Kayıt – İlkokul Kayıt Ne Zaman


Her anne babanın hayatında heyecan duyduğu telaşla beklediği bir dönemdir 1. sınıf kayıtları. Acaba çocuğum hangi okula kayıt olacak? İlkokul kayıt nedir? ,1. sınıf kayıtları nasıl olur? 1. sınıf kayıt işlemlerinde hangi evraklar istenir?  1. sınıf kayıtlarını sorgulama nasıl olur?  1. sınıf kayıt alanı neresidir?  1. sınıf kayıtları nasıl yapılacak? 1. sınıf kayıtları ne zaman? 1. sınıf kayıtları ne zaman başlayacak? 1. sınıf kayıt sonuçları, 1. sınıf kayıt yaşı nedir? tarzında pek çok soruyla kendilerine strese soktuklarını hepimiz görmüşüzdür.


1.Sınıf Kayıtları Ne zaman?


1. Sınıf kayıtları zamanı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış bir açıklama bulunmaktadır. 1. sınıf kayıtlarıyla ilgili temeyül temmuz ayı içerisinde kayıt alanlarının belirlenerek kayıt işlemlerinin başlayacağı yönünde. Kayıt işlemleri başladığında anlık olarak sitemizden duyurusu yapılacaktır.


İlkokul  Kayıtları Nasıl Olur? 


1.ç sınıf kayıtları Milli Eğitim bakanlığı tarafından e okul veli bilgilendirme sayfasında açılan bir modülle öğrencinin TC kimlik numarasını girerek hangi okula kayıt olması gerektiğini öğrenebilirsiniz.   1. sınıf kayıtları nüfusa kayıtlı olduğunuz adres üzerinden kendinize en yakın okula çıkacaktır.


 1. sınıf kayıt işlemlerinde hangi evraklar istenir?


- İlçe Nüfus Müdürlüğünden Alınmış Nüfus Kayıt Örneği


- Veli Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi (Anne – Baba)

- Öğrenci Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi

- 8 Adet Vesikalık Fotoğraf (okul idaresinin isteğine bağlı)


1. sınıf kayıtlarını sorgulama nasıl olur?


1. sınıf kayıt sorgulama E okul veli bilgilendirme sayfasında açılan bir sorgula ekranında çocuğunuz veya yakınınızın TC kimlik numarasını girerek hangi okula kayıt olması gerektiği konusunda bilgi alabilirsiniz.


 1. sınıf kayıt alanı neresidir?


1. sınıf kayıt alanı bağlı bulunduğunuz ilçe milli eğitim müdürlüğünde oluşturulan içerisinde okul müdürlerinin ve idarecilerinin bulunduğu bir komisyonla kayıt alanı sokak sokak paylaşılarak e okul yönetim sistemine girilir. Nüfusa bağlı bulunduğunuz mernis sitemiyle ortaklaşa oluşturulan bir ağla adrese bağlı olarak hangi kayıt alanı içinde olacağınız kesinleşmiş olur.


1. sınıf kayıt yaşı nedir?


30 Eylül 2013 tarihi baz alınarak,


  • 48-60 ayları arasında ise Anasınıfına

  • 60-66 ay arasında ise İsteğe Bağlı 1.Sınıf veya Anasınıfına

  • 66 ay ve yukarı ise zorunlu olarak sistem üzerinden 1.sınıfa kaydolur.


1. sınıf kayıt alanını nasıl değiştiririm?


 


Çocuğunuzun kayıt olması gereken okulu değiştirmek oldukça kolay ama riskli bir durumdur. Tabi burada çevre ve güce dayalı bir durum olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Çocuğunuz okulunu değiştirme gibi bir düşünceniz varsa nüfus müdürlüğüne giderek nüfusa bağlı olduğunuz kayıt yaptırmak istediğiniz okulun sınırları içerisine taşımanız gerekmekte. Yalan beyan vermekten ceza alabileceğinizi bilerek bu tutumu sergilemeniz konusunda sizleri uyarıyoruz.


 


1. Sınıf Kayıt Erteleme


Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilir veya kayıtları bir yıl ertelenebilir.”


Yönetmelikteki bu değişikliğe göre rapor almak isteyen velilerin, tıbbi Tanılı raporun Sağlık bakanlığına bağlı devlet hastaneleri ve eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerindeki çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ve çocuk psikiyatri uzmanlarından alınması gerekmektedir. Ayrıca zorunlu hallerde gerekli tetkikler ve konsültasyonlar yapılmak suretiyle ilgili hekim tarafından tek hekim raporu tamamlanacaktır.


Bu şartları yerine getiren velilerin öğrencilerin kesin kayıtları yapılmadan okul yönetimi tarafından 1. sınıfa kayıt erteleme işlemi yapılacaktır.


 


E Kayıt Sorgulama:


E OKUL KAYIT SONUÇLARI GİRİŞİ ( E okul veli biligilendirme sayfası için tıklayınız)


Yukarıda verdiğimiz aktif linke tıklayarak e okul kayıt sonuçlarını öğrenebilir ve çocuğunuzu hangi okula kayıt ettirecek öğrenebilirsiniz.



1. Sınıf Kayıt – İlkokul Kayıt Ne Zaman 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder