5 Temmuz 2013 Cuma

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları 2013

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları 2013


 2013 Ücretli öğretmenlik başvuruları,  2013-2014 ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman?, Ücretli öğretmenlik nedir? , Ücretli öğretmenlik başvurusu, Ücretli öğretmen en fazla kaç saat ders ücreti alabilir?, ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri 2013, Ücretli öğretmenlik başvuruları hangi tarihler arasında gerçekleştiriliyor?,  ücretli öğretmenlik maaşı 2013,  Ücretli veya vekil öğretmenlik görevlendirilmesi nasıl yapılıyor? , Ücretli öğretmenlik  başvurularını kimler yapabilir?,  Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman,  ücretli öğretmenlik maaş hesaplama sorularına cevap vermeye çalışacağımız yazımızda ücretli öğretmenlikle ilgili pek çok faydalı bilgiyi bulabilirsiniz.


 


Ücretli öğretmen alınırken hangi özelliklere dikkat edilir?
Norm kadro eksiği olan okullar ilçe milli eğitim müdürlüklerine ihtiyaç duyulan ücretli öğretmen ve sayılarını gönderdikten sonra ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir komisyon toplanır. Bu komisyon ihtiyaç duyulan ve ücretli öğretmen başvurusu yapmış kişilerin talepleri doğrultusunda okul bazında görevlendirmeler yapar. Örneğin bir ilçede 100 ücretli öğretmen ihtiyacı var. Ücretli öğretmenlik başvurusu yapmış 140 aday var. Öncelikle ihtiyaç duyulan branştan başvuru varsa bu adaylar değerlendirilirek görevlendirmeler yapılır. Şayet aynı okulu isteyen aynı branşta birden fazla aday varsa bu durumda KPSS puan üstünlüğüne bakılır.


İhtiyaç duyulan branşta 4 yıllık mezunu ücretli öğretmen adayı yoksa önlisan mezunu en uygun aday görevlendirilir.


 


 Ön lisans mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir mi?


Mevzuatlar incelendiğinde böyle bir görevlendirmenin yapılması yanlış olur. lakin ülkemizde ücretli öğretmen açığını kapatmak adına önlisans mezunlarının önü açılarak ihtiyaç duyulan branşlarda görevlendirmeler yapılabiliyor.


 


2013-2014 ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman?


Ücretli öğretmenlik başvuruları genellikle atama ve yer değiştirmeler bittikten sonra yapılıyor. Bu haliyle 2013 yılı ücretli öğretmen başvuruları temmuz ayının 15 itibariyle ilçe milli eğitim müdürlüklerinde gerekli form doldurularak yapılabilir.


Ücretli Öğretmen Kaç Saat Derse Girebilir mi?


Ücretli öğretmen görevlendirildiği eğitim kurumunda  en fazla 30 saat ders görevi verilebilir.


 


Ücretli Öğretmen Egzersiz Yapabilir mi?


Ücretli öğretmen olarak görevlendirilen kişi göreve başladığı eğitim kurumunda sene içinde açılan egzersiz ve yetiştirme kurslarında görev alamaktadır. Okulda açılan yetiştirme kursunda görev alacak kadrolu öğretmen kurum içerisinde bulunamadığında en yakın okuldan kursta görevlendirilecek öğretmen bulunmaya çalışılır.


Ücretli öğretmenlik  başvurularını kimler yapabilir?


 


ğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve öğretmenliğe kaynaklık edecek diğer fakülte mezunları, 4 yıllık diğer fakülte mezunlarına,Emekli Öğretmenler (30 Haziran 2012 tarihi itibarı ile 65 yaşından gün almamış olanlar).


Öncelik  ilçede ikamet edip,İlçedeki okulları tercih edenlere veriliyor.


Adaylardan yeterli müracaat olmaması durumunda 2 yıllık Yüksek Okul mezunlarına da görev verilebiliyor. Görevlendirmeler öncelikle alanlar bazında, ihtiyaç olmaması halinde yan alan ve diğer alanlarda görevlendirilebiliyor.


Özel alt sınıf sertifikası ve pedagojik formasyonu olanların durumlarını belgelendirmeleri gerekir.


Okul Öncesi eğitimi öğretmen ihtiyacı görevlendirmeleri ise Bakanlığın Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün 29/07/2011 tarih ve 1985 sayılı yazıları doğrultusunda yapılıyor.


 


Ücretli öğretmenlik başvurusunda hangi evraklar isteniyor?


Matbu form (Müdürlükten veya İnternet sayfasından alınacak başvuru formu), Mezuniyet belgesi veya diploma fotokopisi (aslı getirilecek), Son 6 ay içinde alınmış sabıka kaydı, Nüfus cüzdan fotokopisi, Yeni 1 adet resim ,Sağlık ocağından alınacak sağlık raporu,Emekli Öğretmenler için Emeklilik Kimlik Belgesi ve Fotokopisi.


Fotokopisi istenen Belgeler aslı ile beraber getirilmelidir, aslı kontrol edildikten sonra fotokopileri müdürlükçe alınır ve belgeler geri iade edilmez.


Sağlık raporunda öğretmenlik yapmaya elverişlidir ifadesinin olması istenebilir. Sabıka kaydı da görevlendirmeniz gerçekleştirildiğinde istenebilir.


Özel eğitim sınıfında görevlendirilmek isteyen emekli öğretmenlerin başvurularında emeklilik belgesi de isteniyor.


 


Ücretli öğretmen görevlendirmesi çıktıktan sonra yapılacak işlemler?


İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri görevlendirmeleri yaptıktan sonra Kaymakamlık Olur’u alır ve okullara onayı gönderir. Okullar görevlendirilen ücretli öğretmenlerin SGK girişlerinin yapar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göreve başlama yazısını ve SGK bildirgesinin bir örneğini gönderir.


 


 


Okul Öncesi ücretli öğretmenlik başvuruları öncelik ve istenen  şartlar:


 


Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı kararına göre, okul öncesi öğretmenliğine kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun, ataması yapılamamış öğretmenlerden, yüksek lisans belgesi/diploması olanlar (KPSS puan üstünlüğüne göre)


Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı kararına göre, okul öncesi öğretmenliğine kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun, (Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi mezunları dâhil) ataması yapılamamış öğretmenlerden, lisans belgesi/diploması olanlar ( KPSS puan üstünlüğüne göre)


Üniversitelerin Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunları,


Üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği veya çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü ön lisans mezunları,


Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü, Meslek Yüksekokulu Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ön lisans mezunları,


Açıköğretim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyup ön lisans mezunu olduğunu belgelendirenler,


Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu olup, herhangi bir alanda yüksek okul mezunu olanlardan, MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün 14/10/2009 tarih ve 2975 sayılı yazısı gereği düzenlenen seminer programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar,


Halen ilköğretim okullarında görevli norm kadro fazlası sınıf öğretmenleri ile sınıf öğretmenliği alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olup atanamamış olanlardan, MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün 14/10/2009 tarih ve 2975 sayılı yazısı gereği düzenlenen seminer programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar,


Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı kararında yer alan alanlardan mezun olup atanamamış olanlardan, MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün 14/10/2009 tarih ve 2975 sayılı yazısı gereği düzenlenen seminer programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar.


 


Okul Öncesi ücretli öğretmenlik başvuru için gerekli belgeler


Öğrenim belgesi ( Aslı ve 1 adet fotokopisi ), Okul öncesi öğretmenliğine kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun olanlar için (okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi öğretmenliği) KPSS sonuç belgesi, Ön lisans mezunları için diploma notu, Sabıka kaydı, Erkek adaylardan, askerlikle ilişiğinin olmadığını gösteren belge, AÖF 3. veya 4. sınıf öğrencisi olarak başvuracakların ön lisans eğitimi aldığına dair belge ve not transkripi, Seminer belgesi (60 saatlik), 1 adet fotoğraf



Ücretli Öğretmenlik Başvuruları 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder