5 Temmuz 2013 Cuma

Önlisans Mezunları Ücretli Öğretmenlik Yapabilir mi?

 Önlisans Mezunları Ücretli Öğretmenlik Yapabilir mi?


Ücretli öğretmen olmak 4 yıllık bir fakülteden mezun olmak ve ücretli öğretmenlik yapacağınız bölümle ilgili formasyon almanız gerekmektedir. Peki bu uygulanabiliyor mu ? diye soran pek çok önlisans mezunu adayın merakını daha da artırmadan cevabımızı verelim.


Ücretli öğretmenlik başvurularında öncelik 4 yıllık fakülte mezunlarına verilirken, okulardaki eksik öğretmen ihtiyacı tam karşılanamadığında 2 yıllık ön lisans mezunu adaylara ilgi ve ihtiyaç dahilinde ücretli öğretmen olarak okullarda görevlendirilebilir.


Türkiye gerçeği olarak ücretli öğretmenlik görevlendirmelerinde yaşanan sıkıntılara değinmek isteriz. Türkiye’ de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milyon dolarlık projeler peşi sıra kamuoyuna açıklanırken 2 yıllık elektrik mezunu aday ücretli türkçe öğretmeni, bilgisayar teknolojisi bölümü bir aday üsretli matematik öğretmeni, diş protez bölümü bir adayın ücretli beden eğitimi öğretmeni, evde hasta bakım bölümü bitiren bir adayın teknoloji tasarım öğretmeni olduğu bir ülkede eğitim kalitesinden söz etmek çok doğru olmaz diye düşünmekteyiz. Öğretmen ihtiyacının tamamlanmadan tablet veya daha farklı projelerin üretilmesi ve bu konuda bir çuval paranın akıtılmasını çok doğru bulmamaktayız.


Ücretli öğretmenlik insanların atanamadığı veya hiç bir iş bulamadığında yapacakları bir iş olmaktan çıkmalı, bir nesile yön veren öğretmenlik liyakat sahibi işinin ehli insanlara bırakılmalıdır. Eleştirimiz Türkiye’nin kanıksanmış sorunu olan bu durumun bir an önce ortadan kaldırılması adına itici güç olmak adına sayın yetkilelere ithafen yazılmıştır.



Önlisans Mezunları Ücretli Öğretmenlik Yapabilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder