3 Temmuz 2013 Çarşamba

Öğretmenlere Darbe Seminerine Sert Tepki

“Gezi Olayları”na selam çakma olarak adlandırılabilecek cümleler kurmalarına Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Tekin Korku sert tepki gösterdi.

 


Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve EYUDER İşbirliği ile öğretmenlere verilen seminerde Prof. Dr. Ayhan Aydın ve Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş’ün konu dışına çıkarak “Gezi Olayları”na selam çakma olarak adlandırılabilecek cümleler kurmalarına Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Tekin Korku sert tepki gösterdi.


Selahattin Öğülmüş’ün ‘Bir diktatör nasıl devrilir?’i aşama aşama anlatıp, ‘Canlı bombalar ve intihar bombacıları haklı olarak yani tek seçenekleri bu yol kaldığı için bu yola başvurur’ dediği ifade edilen toplantı da Prof. Dr. Ayhan Aydın isim vermeden Başbakan Erdoğan’a gönderme de bulunup  ’Hem sözüm ona yaratılanı yaratandan ötürü severiz diyeceksin hem de düşmanca davranacaksın, son günlerde yaşanılanlar ortada… Din tüccarlığı ve din üzerinden siyaset yapmayacaksın.  Kutsal kitabı oku ile başlıyor bunların ne kadar okudukları ortada’ demesi ve milletin dini hassasiyetlerini gözetmeyerek Hz Peygamberi kastederek Bir günü bir gününe eşit olan ziyandadır’ demiş birisi’ gibi açıklamalarda bulunmasına Eğitim-Bir-Sen’den sert tepki geldi.


Şube Başkanı Tekin Korku; “28 Şubat’ta yargı mensuplarına, rektörlere, eğitim müfettişlerine brifing adı altında talimat veren ve yol yöntem öğretenleri çağrıştıran bu konuşmalar Bakanlığın talimatıyla yapılan seminer konularının dışına çıkılarak gerçekleştirilmiştir. Salona giden eğitimciler anlatılanlara bir anlam verememiştir. Seminer sonrası birçok öğretmen sendikamızı arayarak seminer konuları içerisinde bu tür paragraflar açılması ne kadar doğru? Diye tepki göstermişlerdir” dedi.


Korku; “Adının başında akademik titri bulunanların, aklı başında anlatımlarda bulunması gerekirken öğretmenlerin aklı ile dalga geçmeye ve öğretmenlere verilen mesleki seminerde gezi’ye selam çakmaya çalışmaları anlaşılır gibi değildir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adı geçen dernek ve yetkililer bunun açıklamasını başta eğitimciler olmak üzere kamuoyuna yapmak ve milleten özür dilemek zorundadırlar” şeklinde konuştu.


Şube Başkanı Tekin Korku; “Basına yansıyan, üyelerimizin ve kamuoyunun tepkisine neden olan olay hakkında başta Ankara Valiliği olmak üzere yetkili makamlarca gerekli inceleme ve soruşturma açılmalıdır. Planlı bir çıkış ise bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır. Sendika olarak konunun takipçisi olacağız. Bu ülkede kaosa hizmet edecek, darbecilere ve vesayete selam çakacak hiçbir faaliyeti meşru göremeyiz” diye sözlerini tamamladı.


Eğitim-Bir-Sen 4 No’lu Şube



Öğretmenlere Darbe Seminerine Sert Tepki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder