3 Temmuz 2013 Çarşamba

Maliye'den mesleki eğitim kursu giriş sınavı duyurusu

T.C.


MALİYE BAKANLIĞI


PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


MESLEKİ EĞİTİM KURSU GİRİŞ SINAVI DUYURUSU


I- SINAV TARİHİ, YERİ VE ALINACAK KURSİYER SAYISI


Mesleki Eğitim Kursu Giriş Sınavı, 2/8/2013 tarihinde saat 9.30’da Ankara’da yapılacaktır.


2013-2014 eğitim dönemi için;


- Ankara Mesleki Eğitim Kursu Gider Bölümüne 120,


- Eskişehir Mesleki Eğitim Kursu Gider Bölümüne ise 90 olmak üzere, toplam 21 0 kursiyer alınacaktır.


Gerekli görülmesi halinde, kurs müdürlükleri arasında bölümlere ilişkin kontenjan sayıları yeniden değerlendirilebilecektir.


II- GİRİŞ SINAVINA BAŞVURACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR


a)Lisans veya lisans üstü öğrenim mezunu olmak,


b)Son başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık veya Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde en az dört yıl çalışmış olmak ve bu hizmetin son iki yılında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı kadrolarında (Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve Şoför hariç) bulunmak,


c)Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını geçmemiş olmak (19/7/1978 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),


d)Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya eğitim süresince erteletmiş olmak, şartları aranacaktır.


Maliye Kursu veya Mesleki Eğitim Kursu mezunu olanlar, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte yer alan (A) Grubu kadrolar (yardımcılar dahil) ile Uzman ve daha üst unvanlarda bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.


III- SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ


Başvuru şartlarını taşıyanlardan Mesleki Eğitim Kursu Giriş Sınavına katılmak isteyen Bakanlığımız merkez ve taşra personeli, Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet adresinde bulunan “Mesleki Eğitim Kursu Giriş Sınavı Başvuru Formu”nu 15 Temmuz 2013 tarihinden 19 Temmuz 2013 tarihi mesai bitimine (17:30) kadar elektronik ortamda doldurmak suretiyle aşağıda açıklandığı şekilde başvurularını yapacaklardır.


-Adaylar başvurularını, T.C. Kimlik Numaralarını yazmak suretiyle elektronik ortamdaki başvuru formuna giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Başvuru Formuna doğrudan yansıyacak olan 1 ve 2 nci bölümlerdeki bilgilerde hata veya eksikliğin bulunması halinde adaylar ilgili personel birimine başvurarak, bu hata veya eksiklik giderildikten sonra başvuru işlemine devam edeceklerdir.


-Başvuru formunun 3 üncü bölümü adaylar tarafından doldurulacaktır. Bu bölümdeki tercih ve bilgilerde aday başvurunun son gününe kadar düzeltme yapabilecektir. Adaylar formdaki bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra onaylanıp gönderilmesine dikkat edeceklerdir.


IV- PERSONEL BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER


-Bakanlık atamalı personel için Personel Genel Müdürlüğünün ilgili Atama Şubeleri,


-Valilik atamalı personel için Defterdarlık Personel Müdürlükleri,


kendilerine verilecek olan şifreleri kullanarak, başvuruda bulunanların bilgilerinin doğruluğunu ve sınava katılma şartlarını taşıyıp taşımadıklarını kontrol ettikten sonra 22 Temmuz 2013 tarihinden 26 Temmuz 2013 tarihi mesai bitimine (17:30) kadar onaylama işlemini yapacaklardır.


Personel birimleri adaylara ait formdaki bilgilerin tamamından ve sınava katılma şartlarını taşıyıp taşımadığına ilişkin hususların doğruluğundan sorumludurlar.


V- SINAVA GİRİŞ BELGELERİNİN ADAYLARCA TEMİNİ


Adaylar, Sınav Giriş Belgesini 30 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet adresinden çıktısını alarak fotoğraf yapıştırıp çalıştığı şube veya birim amirine mühürletip imzalatmak suretiyle onaylatacaklardır.


VI- SINAV SORULARININ İLANI, İTİRAZ VE SONUCUN DUYURULMASI


a) Sınav soruları ve cevap anahtarı Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet adresinde ilan edilecektir. Adaylar sorulara ilişkin itirazlarını, ilanı takip eden beş iş günü içinde yazılı olarak Personel Genel Müdürlüğüne yapacaklardır. Sınav Komisyonunca, takip eden beş iş günü içinde itirazlar değerlendirilerek, sonuç Personel Genel Müdürlüğünce adaylara bildirilecektir.


b) Sınavda yüz tam puan üzerinden en az 50 puan alanlar başarılı sayılacaktır. Duyuruda belirtilen sayıda aday, başarı sırasına göre Kursa kayıt hakkı kazanacaktır. Son sırada aynı puanı alan birden fazla adayın bulunması halinde, sırasıyla hizmet süresi fazla olana öncelik tanınacaktır.


c) Başarılı olanlar ile asil ve yedek olarak kayıt hakkı kazananların listesi en geç 27/8/2013 tarihi mesai bitiminde Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet adresinde yayımlanmak ve Bakanlık ilan panosunda asılmak suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca kayıt hakkı kazananlara tebligat yapılmak üzere birimlerine yazılı olarak bildirim yapılacaktır.


VII- DİĞER HUSUSLAR


a) Sınavda başarılı olanlardan, başvuru şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların ve görevden uzakta olanların kursa kayıtları yapılmaz.


b) Eğitim görmek istenilen kursa ait il tercihi yapılacağından; Ankara ve Eskişehir’den sınava katılan adaylar yalnızca katıldıkları il için bir tercih, diğer illerden katılan adaylar ise iki tercih yapacaklardır.


c) Sınav soruları Maliye Bakanlığı Mesleki Eğitim Kursu Yönergesinin 10 uncu maddesinde belirtilen konularda ve oranlarda sorulacaktır.


d) Sınava girecek adaylar, beraberlerinde sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere ayrıca nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulunduracaklardır.


e) Cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz gibi haberleşme araçları ile cep bilgisayarı, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap cetveli, hesap makinesi vb. araçlarla girmek yasaktır.


f) Ankara dışından sınava katılan adayların görev yerlerine, sınava katıldıklarına ilişkin bilgi ayrıca verilecektir.


g) Kursiyerlere eğitim ve öğretim süresince Harcırah Kanununun 37 ve 42 nci maddeleri çerçevesinde gündelik ödenecektir.


İletişim Adresi : Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü


Sınav Hizmetleri Şubesi 2. Kat No:201


Dikmen Caddesi (06450) Çankaya/ANKARA


Tel : 0 (312) 415 20 18- 415 21 64 – 415 21 14


Faks : 0 (312) 425 04 43 – 424 06 39



Maliye'den mesleki eğitim kursu giriş sınavı duyurusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder