7 Temmuz 2013 Pazar

TEK TİP İSTİHDAM MODELİ OLMALI

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topcuoğlu ile birlikte Büro Memur-Sen Konya Şubesinin düzenlediği toplantıya katıldı.Toplantıda konuşan Genel Başkan Yusuf Yazgan, geçtiğimiz yıl aldıkları genel yetkiyi bu yıl da üye sayılarını arttırarak sürdürdüklerini söyledi.


Her zaman kamu çalışanlarının hizmetinde olduklarını belirten Genel Başkan Yazgan, onların hakları için aralıksız mücadele ettiklerini vurguladı. Kamu çalışanlarının 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ellerinden alınan ek ödeme, ikramiye ve fazla mesai ücretlerinin geri verilmesi için 18 gün boyunca 455 kilometre İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi yaptıklarını hatırlatan Yazgan, “Bizler oturarak değil, mücadele ederek sendikacılık yapıyoruz. Kamu çalışanlarını mağdur eder 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi protesto etmek ve kararname ile kaldırılan ek ödeme, ikramiye ve fazla mesai ücretlerinin geri verilmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi yaptık. Eylemimizi takip eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, beni arayarak fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili söz verdi. Bakan Çelik’in verdiği bu söz, basın yayın organlarında yayınlandı. Hatta gazetelerde çıkan haberler bakanlığa bağlı olan SGK’nın bültenine bastırıldı. Buna rağmen fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili bir çalışma yapılmadı. Bu yıl ilk defa oturacağımız toplu sözleşme masasında Bakan Faruk Çelik’in verdiği sözün gerçekleştirilmesini isteyeceğiz. Fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için toplu sözleşme masasında sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.


Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak kamuda kadrolu memur, kadrolu işçi şeklinde tek tip istihdam modeli olması gerektiğini her zaman vurguladıklarını kaydeden Yazgan, “Kamuda 4/A, 4/B ve 4/C olarak farklı istihdam modelleri buluyor. Farklı istihdam modelleri kamu çalışanları arasında ayrımcılık yaratıyor, onların moral ve motivasyonunu bozuyor. Bakanlıklarda, kamu personeli danışma kurulunda kısacası yaptığımız her toplantıda kamuda tek tip istihdam modeli olması gerektiğini vurguluyoruz. Yaptığımız bu girişimlerle aralarında iş ve meslek danışmanları, Devlet Arşivlerinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çalışan sözleşmelilerinde arasında yer aldığı sözleşmelilerin kadroya alınmasını sağladık. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Kamunun en mağdur kesimi olan 4/C’lilerin de kadroya alınmasını istiyoruz. 4/C’lilerin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacağız. 4/C’lilerin kadroya alınması için bu güne kadar verdiğimiz mücadele bundan sonrada devam edecek. 4/C’lilerin de kadroya geçirilmesi Büro Memur-Sen, Memur-Sen sayesinde olacaktır” diye konuştu.


Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen ise, sendika olarak ildeki üye sayılarının sürekli arttıklarını belirtti. Üye sayılarının bin 500′ü geçtiğini kaydeden Çimen, “üyelerimizin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. İlde çözülmesi gereken sorunları kurum yöneticilerine iletiyoruz. Diğerlerini ise genel merkezimize bildiriyoruz. Kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü için verdiğimiz bu mücadele sayesinde her geçen gün üye sayımız artıyor. Konya’da en büyük sivil toplum örgütü haline geldik. Bundan sonrada hız kesmeden mücadeleye devam edeceğiz ve üye sayımızı daha da yukarıya taşıyacağız” şeklinde konuştu.


Toplantıya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi, Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topcuoğlu, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi, Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen, şube yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.



TEK TİP İSTİHDAM MODELİ OLMALI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder