3 Temmuz 2013 Çarşamba

Alan Dışı Atama Olacak mı?

Alan Dışı Atama Olacak mı?

 


2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezun sayısı ile rehber öğretmen açığının kapatılmasının mümkün olmadığının ortaya çıkması,  MEB yetkililerini harekete geçirdi.  2011 yılı atama dönemlerinde, rehber öğretmen açığının giderilebilmesi için felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların bu branşa müracaat edebilmelerine olanak tanınmıştı. MEB’in masasında 3 olasılık var. Bunlardan birini uygulamak isteyen yetkililer,  rehber öğretmeni açığını aşamalı olarak kapatmayı planlıyorlar.


1.OLASILIK


Rehber Öğretmen ihtiyacının karşılanması, Felsefe ve Sosyoloji mezunlarının rehber öğretmen olarak atanabilmesi için Talim Terbiye Kurulu’nun 80 sayılı kararında değişiklik yapılması gündemde. Felsefe ve Sosyoloji mezunlarına 3. öncelikli olarak tercih yaptırmak veya ilk atamadan sonra rehber öğretmen tercihlerinde boş kalan kadrolara Felsefe ve Sosyoloji mezunlarından yeni tercih alınması düşünülüyor.


2. OLASILIK


Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve öğretmenlerinin Ders ve Ek ders saatlerine ilişkin kararda değişikliğe gidilerek yüz yüze eğitim kapsamında olmayan görevler için de ek ders karşılığı görevlendirme yapılabilmesine olanak tanıması ve ücretli rehber öğretmenliğinin önünün açılması olasılıklar arasında yer alıyor.


3. OLASILIK


Okul Sosyologlarının devreye sokularak rehber öğretmen + okul sosyoloğu şeklinde Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti verilmesi gündemde. Hizmetlerin planlanması için gerekli sosyal, ekonomik ve kültürel bilgileri toplamada, değerlendirmede ve hizmetlerin verilmesinde sosyologlara da görev verilmesi tartışılıyor. Ancak ilk etapta belli bölge ve illerde pilot uygulama düşünülüyor.


Zeki KARA / Eğitimci-Yazar



Alan Dışı Atama Olacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder