29 Haziran 2013 Cumartesi

Engelli memura verilen idari izinde vali talimatı şart değil

Soru:

Bilindiği üzere özürlü kamu personeline, Başbakanlığın 2002/58 SAYILI ÖZÜRLÜLER İLE İLGİLİ GENELGESİ’nin 3. maddesinde açıkça belirtilmiştir ki,

3- Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.

Benim öğrenmek istediğim şudur;

1-Özürlü memur bu maddeye dayanarak amirine haber vererek idari izne çıkabilir mi?

2-Özürlü memur hakkında ilgili valilikten/kaymakamlıktan kamu kurumlarına yazı mı çıkması lazım?

3-Özürlü memurun bu idari iznini kullanması için ne yapması gerekir?


Cevap:

03/12/2002 tarihli ve 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 3 üncü maddesinde “Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır.”
denilmektedir.

Söz konusu Başbakanlık talimatı çerçevesinde;

1-Özürlü Devlet memurları 10 Mayıs tarihinde ve 03 Aralık tarihinde izinli sayılmaktadır.

2- Özürlü Devlet memurları olumsuz hava koşulları olması halinde valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde ayrıca bir talimata ve talebe gerek kalmaksızın idari izinli sayılmaktadırlar.


Yukarıda yer verilen genelge ve açıklamalar uyarınca;

1-Özürlü Devlet memurları 10 Mayıs tarihinde ve 03 Aralık tarihinde yalnız amirlerine yanlış anlamaya mahal vermemek için haber vermeleri doğru olacaktır. Kamu kurum ve kuruluş amirlerinin başbakanın yazılı emrine aykırı hareket edecekleri düşünülemez.

2-10 Mayıs tarihinde ve 03 Aralık tarihinde kullanılacak idari izin için vali ve kaymakamlıktan ayrıca bir yazı yazılmasına gerek bulunmamaktadır.

3- Kötü hava şartları, koşulları sebebiyle okulların tatiline ilişkin çıkacak olan yazı ve talimat dışında ayrıca bir talimata gerek olmaksızın özürlü devlet memurları idari izinli sayılmaktadırlar.



Engelli memura verilen idari izinde vali talimatı şart değil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder