28 Haziran 2013 Cuma

Memur öğretmeler​den Yusuf Tekin'e mektup

Sayın MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e Açık Mektup;


Öncelikle yeni görevinizde başarılar dileriz. Sizin bu göreve gelmenizle, önce öğrencilerin sonra öğretmenlerin, atanamayan öğretmenlerin ve bu grupların çok dışına itilerek göz ardı edilen Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde ve diğer kurumlarda memurluk yapan öğretmenlik mezunu memur öğretmenlerin sorunlarını çözeceğinizi bizlere gönderdiğiniz mesajlarla anladık ve umutlandık. Bizde memur öğretmenler olarak size bu mektubu yazmaya karar verdik.


MEB 2003 yılında yaptığı Toplu Kurumlar Arası Öğretmen Ataması’ndan sonra, adeta bizleri yok saymış ve 2009 yılına kadar atıl durumda bırakmıştır. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Haziran 2010 yılında yayınladığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde her öğretmen atama döneminde toplam kontenjanın %7 sini Açıktan Yeniden ve Kurumlar Arası Yeniden atamalarına, %3’nü ise Açıktan, Kurum İçi ve Kurumlar Arası İlk Atama yolu ile öğretmenlik mesleğine geçmemize imkân tanıyordu. En son Aralık 2011 Öğretmen Atamasında yine birçok arkadaşımız bu yolla öğretmenliğe adım atarak hayallerini gerçekleştirmişlerdir. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı; Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden atama kontenjanı olan %7’lik dilimden boş kalan kontenjanlarının bir bölümünü de Kurumlar Arası İlk Atamaya dâhil ederek, ilan edilen kadrodan çok fazla öğretmenin atanmasını sağlayarak yığılmanın azalmasına katkıda bulunmuştur.


Şubat/2012 atamasında yönetmeliğinde var olmasına rağmen kurumlar arası ilk atama yolu ile öğretmen atamasına kontenjan ayırmayan MEB çeşitli sendikaların açtığı davayı kaybetmesinden sonra ve 2012/Eylül atamalarından iki gün önce 31/08/2012 tarihinde yönetmelik değişikliğine gitmiş olup, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde kurumlar arası atama ile ilgili olan 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. Maddeleri kaldırmıştır. Bizler hayatımızı planlarken var olan kanun ve yönetmelikler çerçevesinde seçimler yaptık. Bu beklenmedik, ani karar KPSS’ye hazırlanmamış veya girmemiş olan bizlerin başvuru yapamamasına ve kendinden önceki tüm memur öğretmenlerin yararlandığı bir haktan mahrum edilmesine neden olmuştur.


Yukarıda belirtilen gerekçelerle sizlerden talebimiz;


1- Yönetmeliğin eski haline getirilmesini ya da yeni bir düzenleme ile diğer pek çok kamu kurumlarında örneğin; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın vs. atama yer değiştirme yönetmeliğinde olduğu gibi her yıl belirli dönemlerde KPSS şartı olmadan kamu personellerinin kurumlar arası geçiş yapmasına imkân tanımaktır.


2- Bizler kamu personeli olarak kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girmeye mecbur bırakılmak istemiyoruz ve kamuya ilk defa atanacak aday memur adaylarıyla aynı grupta değerlendirilme adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz.


3- Biz yeni bir hak ya da ayrıcalık istemiyoruz. Elimizden alınan hakkımızın iadesini, her zaman ve her konuda adaletli davrandığını söyleyen yönetim anlayışınızın, açıkça yapılmış bu haksızlık karşısında sessiz kalmaması ve haklı beklentimize cevap vermesini istiyoruz.


Atama Bekleyen Memur Öğretmenler


 


 


 


memurlar.net



Memur öğretmeler​den Yusuf Tekin'e mektup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder