27 Haziran 2013 Perşembe

Öğretmene Ek Ödeme Sinyali

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Doğu Anadolu milletvekili olarak

 


AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Doğu Anadolu milletvekili olarak bölgede görev yapan öğretmenler için pozitif ayrımcılık taşıyan bir öneriyi Başbakan’a sunduklarını söyledi.

Atalay, “Buralarda  görev  yapan  öğretmenlere   ücret   konusunda  iyileştirme yapılması lazım. Lojman sorununun çözülmesi gerekir. Bunun için  Doğu   Anadolu   Bölgesi ‘ndeki milletvekilleriyle  rapor hazırladık.” dedi.


AK  Parti  Ardahan Milletvekili Orhan Atalay,  okul müdürleriyle  Öğretmenevi ‘nde  eğitim  sorununu ele aldı . Göle  ve Posof’tan sonra Ardahan merkezde bulunan  okul  müdürleriyle sorunlarla  ilgili   bilgi alış verişinde  bulunan Milletvekili Atalay,  Doğu ‘da  görev  yapan  öğretmenlere  ek  ücret  talebi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, hazırladıkları  raporu  sunduklarını belirtti.


Atalay, “Ardahan  ile   Antalya ‘ya atanan  öğretmenler ,  şartlara  bakılmaksızın aynı kefeye konuluyor. Buralarda  görev  yapan  öğretmenlere   ücret   konusunda  iyileştirme yapılması lazım. Lojman sorununun çözülmesi gerekir. Bunun için  Doğu   Anadolu   Bölgesi ‘ndeki milletvekilleriyle  rapor  hazırladık.  Raporda,  öğretmenlere ,  Doğu ‘daki  üniversitelerde uygulanan  ücret politikasının uygulanmasını örnek gösterdik. Bunun  yanında , lojman sorununun halledilmesi  konusuna  da  raporda   yer   verdik . Sunduğumuz bu  ücret  artışı  ve lojman  konusundaki   rapor , eğer kabul görürse  Doğu ‘daki öğretmenler  daha fazla  ücret alabilecek . Sayın Başbakanımızın, sunduğumuz  öneriyi  kabul etmesini bekliyoruz. Sayın Başbakanımıza da söyledim,  öğretmeninden   para esirgeyen  bir  toplum sürünmeye mahkumdur.  Dünyaya  bakın,  eğitimde  önde  ülkeler   gelişmişlik  düzeyi de öndedir.”ifadesini kullandı.


” ANKARA ‘YA DERDİMİZİ ANLATAMIYORUZ”


Vekil  Atalay, bazı  Ankara  bürokrasisinin sorunları bilmediğini, bildiğini zannedip  yaşanan sıkıntılardan bihaber olduğunu söyledi.  Eğitim  sorunlarıyla  ilgili   yanına  gidip derdini anlattığı bürokratların, Türkiye ‘nin  her yerini  aynı gördüğünü ifade eden Atalay, “Adamlara derdimizi anlatamıyoruz. Anlatıyoruz, anlamıyor. Sorunları bilmiyorlar. Tek tipçi zihniyet mevcut, Ardahan ‘hep  ilklerin   şehri  oldu bunlar yüzünden.  İlk   öğretmen ,  ilk  müdür,  ilk  bürokrat. Terfi için Ardahan  bir   köprü olarak  kullanılıyor . Ankara ,  İstanbul ‘a müdür olarak atamak  istediklerini  ’sen git Ardahan’da  altı  ay  vekil  müdürlük yap kadronu al , öyle gel’ mantığı var. Aynı  zamanda  burayı sürgün  yeri  olarak gören zihniyet donanımsız, tecrübesiz   ve  sicili bozuk bazı memurları  şehrin  başına bela ediyorlar. Ardahan’ı bu durumdan kurtaracağız  ve   bir  basamak olarak  kullanılmasına izin  vermeyeceğiz .” dedi.


Ardahan  Milli Eğitim  Müdürü Tevfik Fikret  Eteker   ise   eğitime   büyük  önem  verdiklerini  belirterek, ” Eğitim işi geneli  ilgilendiren   bir  konu. Başta  veli  olmak üzere herkesin üzerine düşeni yapmasını  istiyoruz . Okullarımız   fiziki olarak yeterli, var olan sorunları çözmek için  ekip olarak ciddi çalışmalar ortaya koyduk . Sorun neredeyse biz o yönde  her zaman çalışma yapıyoruz.” diye  konuştu .


Milletvekili Atalay,  Milli   Eğitim  Müdürü Tevfik Fikret  Eteker   ve   Şube Müdürü Selim Adar, Ardahan merkezde bulunan  okul  müdürlerinin  öneri   ve   taleplerini  dinleyerek, var olan sorunların çözülmesi için karşılıklı fikir   alış  verişinde  bulundular.


Öğretmene Ek Ödeme Sinyali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder