29 Haziran 2013 Cumartesi

Farklı bakanlıkta sınav ile elde edilen tekniker unvanına yeniden nasıl atanılır?

Soru:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında çevre sağlık teknisyeni iken girmiş görevde yükselme sınavı ile tekniker unvanını aldım. Daha sonra Sağlık Bakanlığına kurumlar arası nakil yolu ile geçtim. Geçiş esnasında teknikerlik unvanımdan feragat etmek zorunda kaldım. Teknikerlik unvanını geri alabilmem için ne yapmam gerekiyor. Geri alabilir miyim?


Cevap:

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik 18/04/1999 tarih ve 23670 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Bu Genel Yönetmeliğin Geçici 3 üncü maddesinde ise; “Bu Yönetmelik kapsamına giren unvanları, ilgili mevzuatları uyarınca kazananların hakları saklıdır…” hükmü yer almaktadır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun Memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi” başlıklı 76 ncı maddesinde“Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.
Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler.

Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür.

Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına göderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir.”
hükmü bulunmaktadır.

Yukarıda ver verilen Kanun ve yönetmelik hükümleri uyarınca; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görevde yükselme yönetmeliği çerçevesinde tekniker unvanı hak eden atanan 657 sayılı Kanunun 76 maddesi hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak farklı bir unvana atanan kişinin yeniden Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine uyulmak suretiyle tekniker kadrosuna atanması mümkün bulunmaktadır.

Tekniker kadrosuna atanabilmek için boş tekniker kadrosunun bulunması ve bitirdiğiniz bölüm itibariyle idarenin hizmetinize ihtiyaç duyması ve idarenin takdiri çerçevesinde olmaktadır.



Farklı bakanlıkta sınav ile elde edilen tekniker unvanına yeniden nasıl atanılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder