29 Haziran 2013 Cumartesi

Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri memurlarının imkanları

Soru:

Ben kurum değiştirmek üzere olan bir devlet memuruyum. Birçok kurum hakkında güncel bilgilere ulaşabildim ancak ne memurlar nette nede başka bir blog da gençlik ve spor hizmetleri il müdürlükleri hakkında güncel bilgiye ulaşamadım. Sizden ricam bu kurumda çalışanların maaşları nelerdir? Teknik memur ve diğerleri ne kadar ücret alıyorlar? Çalışma şartları nedir ve nasıldır? Yükselme imkânları nelerdir? Ön lisans diplomasına sahip olan bir tekniker o kurumda çalışıyorken lisans eğitimini tamamlarsa maaşında ya kariyerinde ne gibi değişmeler olur?


 


Cevap:

Gençlik ve spor il müdürlükleri 3/6/2011 tarihli ve 638 sayılı Gençlik Ve Spor Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri çerçevesinde kurulmuş olup bu Bakanlıkta çalışan devlet memurlarının ücretleri diğer bakanlık memurları arasında bir fark bulunmamaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan devlet memurlarının ücretlerinin unvan bazında birlikteliği 666 sayılı KHK ile sağlanmış olup, istisna birkaç kurum hariç bütün kurumlarda memur maaşları aynıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı istisna kurumlar arasında sayılmamaktadır.

Ön lisan mezunu devlet memuru lisans diploması alması halinde 657 sayılı Kanunun 36 maddesi hükmü çerçevesinde intibakı yapılır emsalini geçmemek üzere hizmetleri değerlendirilir. Bakanlığın görevde yükselme mevzuatı çerçevesinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girebilir.



Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri memurlarının imkanları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder