26 Haziran 2013 Çarşamba

SGK Denetmenlerinin özlük hakları düzeltiliyor


Bazı Kanun ve KHK’larda değişiklik öngören kanun teklif (Alpaslan KAVAKLIOĞLU’nun imzasının olduğu kanun teklifi) ve tasarılarının (15/5/2013′te Meclise sunulan Kanun tasarısı) Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından oluşturulan alt komisyonda görüşülmesi çalışmaları tamamlandı.


Alt komisyonun kabul ettiği metne göre, Sosyal Güvenlik Denetmen ve Denetmen Yardımcılarının özlük hakları emsali ile eşitlenmektedir.


Teklife yeni iki madde eklenmiştir. Maddeler şu şekildedir:


“MADDE 7 – 14/7/1965 tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun;

a) 36 ncı maddesinin “Ortak Hükümler” başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendine “Ürün Denetmen Yardımcıları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları,” ibaresi ve “Ürün Denetmenliğine,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sosyal Güvenlik Denetmenliğine,” ibaresi eklenmiştir.

b) 152 nci maddesinin “II – Tazminatlar” kısmının “A- Özel Hizmet Tazminatı” bölümünün (i) bendine “Gümrük ve Ticaret Denetmenleri,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sosyal Güvenlik Denetmenleri,” ibaresi eklenmiştir.

c) Eki (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “I – Genel İdare Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (h) bendine “Gümrük ve Ticaret Denetmenleri,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sosyal Güvenlik Denetmenleri,” ibaresi eklenmiştir.”


MADDE 8 – 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanununun 33 üncü maddesinin (b) bendine “İl Eğitim Denetmenleri ve İl Eğitim Denetmen Yardımcıları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları,” ibaresi eklenmiştir.


Alt komisyon raporuna göre,


1- Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Yardımcıları, 657′nin 36. maddesinin A/11 bendine eklenmektedir.


2- Bunların yüzde 120′ye kadar özel hizmet tazminatı alabilmesi için 657′de değişiklik yapılmaktadır.


3- 1. dereceli Sosyal Güvenlik Denetmeni 2200 ek gösterge alacaktır.


4- Kayıt dışı istihdam ile mücadelede aktif rol alan ve dış denetimlerde fiilen çalışan Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin de diğer denetim mensuplarının tabi olduğu Harcırah Kanunu hükümlerinden faydalanabilmesine imkân veren bir düzenlemenin Teklife yeni çerçeve 8 inci madde olarak eklenmiştir.


Alt komisyonun şekillendirmiş olduğu ve 657′de değişiklik öngören kanun teklifi ve kanun tasarısının birleştirilmiş hali önce Plan ve Bütçe Komisyonunda sonra ise Meclis Genel Kurulunda ele alınacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder