9 Haziran 2013 Pazar

2013 yılı Wood-Badge ve branş kursları

Türkiye İzcilik Federasyonunun 2013 yılında açılacak olan Wood-Badge ve branş kursları genel duyurusu


Federasyonumuz 2013 yılı çalışma takviminde yeralan Wood-Badge 2 ve Branş (Oymakbaşı – Ocakbaşı ve Kümebaşı) Kursları gelen yoğun talepler de dikkate alınarak Eğitim Kurulumuzun da onayı ile tarihleri değiştirilmiştir.


Wood-Badge – 2 Kursu 09-15 Eylül 2013 tarihleriarasında Türkiye İzcilik Federasyonu İstanbulÜmraniye Kent Orman İzcilik Tesislerinde yapılacaktır.


Oymakbaşı-Ocakbaşı-Kümebaşı Branş Kursları da 02-08 Eylül 2013 tarihleri arasında Bolu Aladağ Tevfik Rüştü GÜNDAY İzcilik Tesislerinde yapılacaktır.


Talep olduğu takdirde özellikle Milli Eğitim Bakanlığından Kümebaşı veya Ocakbaşı kursu almış ancak Wood-Badge kursu katılmak için ön koşullardan olan Oymakbaşı Kursunu görmemiş liderlerimize öncelik tanımak suretiyle Temmuz veya Ağustos ayında Oymakbaşı kursu açılması da değerlendirilmektedir. Her ne kadar Wood-Badge kursunun katılım ön koşulu Oymakbaşı Kursunu görmüş olmak ise de Milli Eğitim Bakanlığından Oymakbaşı Branş kursunu görmemiş fakat Kümebaşı ve/veya Ocakbaşı Branş Kursu sertifikasını aldıkları tarihten sonra, son iki 2 yıldır aktif olarak ünite çalıştıran liderlerimiz için Federasyonumuz tarafından açılacak olan Oymakbaşı kursuna katılmaları ve bu kurstan başarılı olmaları, Wood-Badge kurs duyurusunun katılımcı ön şart profili başlığının altında yer alan b, c, ç, d, e, f, g, h şartlarını taşımaları koşuluyla Wood-Badge Kurslarına kabulleri yapılacaktır.


Federasyonumuz gelecek olan taleplere göre çalışma takviminde ilan edilen kurslar dışında Yaz Kampçılığı, Arama – Kurtarma ve İlk Yardım Kurslarını tekrar açmak için gerekli çalışmaları yapacaktır.


Kurslara katılma şartları ilgili kursların duyurularında yer almıştır.


Wood-Badge kursuna katılma yeterliliği içinde yer alan Yaz Kampçılığı – Arama Kurtarma ve İlk Yardım kursu eksiği olan liderlerimiz için kurs tarihleri öncesinde adı geçen kurslar düzenlenecektir. Federasyonumuz internet sitesinden sürekli olarak takip edilmesi gerekmektedir.


Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılmış olan protokol gereği Milli Eğitim Bakanlığından tahta işareti sertifikasına sahip olan liderlerimiz için eğer uyum semineri görmemişlerse LTK, Oymakbaşı, Ocakbaşı, Kümebaşı denkliğine yönelik seminer programı kurs içeriğine dahil edilmiştir. MEB den sertifikalı liderlerimiz Wood-Badge sertifikası öncesine ait sertifikalarının denklikleri için ücretlerini yatırmadıkları takdirde Wood-Badge kursuna katılsalar bile başarısız sayılacaklardır.


Kurslar otomasyona açılmıştır. Başvurular otomasyon üzerinden yapılacaktır.


MEB’den 2 – 3 tahta işareti sertifikalı liderlerimizden Wood-Badge kursuna katılmak için evraklarını gönderen liderlerimiz, kurslarının planlamasının kolaylığı açısından başvurularını Wood-Badge MEB üzerinden yapacaklardır.


MEB’den 2 – 3 tahta işareti sertifikalı liderlerimiz için uygulanacak olan programların içerikleri de farklıdır. Onun için açılacak olan her iki Wood-Badge kurslarında ilk defa Wood-Badge Kursuna katılacak olan liderlerimiz için normal Wood-Badge programı, MEB’den 2 tahta işareti sertifikalı liderlerimiz için ayrı bir kurs programı, MEB’den 3 tahta işareti sertifikalı liderlerimiz için ayrı bir kurs programı olmak üzere üç ayrı kurs programı uygulanacaktır.


Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığından 2 ve 3 tahta işareti sertifikası almış olan liderlerimizi ayrı ayrı tanıma fırsatımız olacağı gibi karşılıklı intibak süreci de çok daha süratli olacaktır.


 


 


memurlar.net



2013 yılı Wood-Badge ve branş kursları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder