9 Haziran 2013 Pazar

3 milyon memurun özlük haklarını düzenleyen kararname dökülüyor

3 milyonun üzerindeki bir memur kesiminin maaşlarının hesabında esas alınan bir mevzuatın güncelliğini kaybetmesi ve birçok soruna çözüm üretememesi, üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir sorundur. Daha önce memurlar hakkında uygulanan birçok mevzuatın güncelliğini kaybettiğini belirtmiştik. Ancak, ilgililerden şu ana kadar çözüme yönelik herhangi bir adım atıldığını göremedik.


Bu bağlamda, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 2006 yılında yürürlüğe konulmuştur. Ancak, geçen zaman içerisinde birçok değişiklik yapılmasına rağmen büyük oranda güncelliğini kaybetmiştir. Güncel olmayan bir mevzuatla yaklaşık 3 milyon memurun özlük haklarının düzenlenmesini doğru bulmuyoruz. Özellikle 666 sayılı KHK sonrasında yeni bir anlayış ve yaklaşımla yeni bir kararnamenin düzenlenerek yaklaşık 3 milyon memurun kangren olmuş sorunlarına çözüm getirilmesi gerekmektedir. Sayın Faruk Çelik’in inisiyatif alarak bu konuda çalışma başlatmasının yerinde olacağını düşünüyoruz.


Memurlar unvan almadan 3. dereceye yükselebilir mi?


657 Yasaya tabi 2 yıllık okul mezunu bir memurun kadro  derecesi unvan almadan 3. kadro dereceye düşebilir mi? Ayrıca norm kadroda bu konularda bir açıklama veya değişiklik var mı? 3. dereceye düşebilmek için unvan gerekir mi?


Ahmet Ünlü’nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.



3 milyon memurun özlük haklarını düzenleyen kararname dökülüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder