16 Haziran 2013 Pazar

Norm fazlası öğretmene eski okuluna dönme hakkı

Haftalık ders programlarında ve seçmeli derslerde yapılan değişiklikler neticesinde yeniden güncellenen norm kadrolarda artmalar olmuştur.


Fakat aynı okulda norm fazlası olduğu gerekçesi ile 2012-2013 eğitim öğretim yılında  Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. maddesine göre Norm Kadro Fazlası/İstihdam Fazlası Öğretmenler; Özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumlarına tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne, tercihte bulunmayanlar ise 5. fıkraya göre resen atanmışlardır.


Bu öğretmenlerin eğer okullarında norm açığı çıkmış ise okula geri dönmesi sağlanmalıdır. Örneğin bir okurumuz Bafra Anadolu lisesinde norm fazlası olmuş ve resen atanmıştır norm güncellemelerinde ise okulun norm bir artmıştır. Bu okurumuz okulunda halen ilişik kesmemiştir. MEB bir genelge ile bu tür ilişik kesen veya ilişiğini kesmiş bu durumdaki öğretmenleri istekleri halinde eski okullarına geri döndürmelidir.


Ahmet KANDEMİR


 


 


Memurlar.net



Norm fazlası öğretmene eski okuluna dönme hakkı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder