14 Haziran 2013 Cuma

Ölüme sebebiyet veren sağlık personeline meslekten geçici men

-Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. TBMM’ye sunulan Torba Yasa Teklifinde  sağlık personelini yakından ilgilendiren maddeler bulunuyor.


 


Teklifle, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği bazı kanun hükmündeki kararnameler yeniden düzenleniyor. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarındaki personele yapılan ödemelerin üst sınırı belirleniyor.


Teklife göre sağlık personeli, meslek icrası esnasında sonucunu öngörerek, görevinin gereklerine aykırı hareket ederek ya da görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek bir kişinin ağır derecede olmayan engelliliğine sebebiyet vermesi halinde 3 aydan 1 yıla kadar meslekten geçici men edilecek. Bu fiillerin beş yıl içinde tekrarı halinde verilecek cezalarda alt ve üst sınırlar iki katı olarak uygulanacak.


Meslek icrası esnasında neticesini öngörerek, görevinin gereklerine aykırı hareket ederek ya da görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek bir kişinin ağır engelliliğine veya ölümüne sebebiyet veren sağlık personeli, 1 yıldan 3 yıla kadar meslekten geçici men edilecek. Bu fiillerin beş yıl içinde tekrarı halinde meslekten sürekli men kararı verilecek.


Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, mevzuatla kendilerine verilen görevleri daha etkin ve hızlı biçimde yerine getirebilmek için, bütün kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarından; sağlık hizmeti alanların kişisel bilgilerini ve verilen hizmete ilişkin bilgileri toplamaya, işlemeye ve paylaşmaya yetkili olacak. Veriler, ilgili üçüncü kişiler ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla ancak bu kişi ve kurumların bu verilere erişebileceği hususunda kanunen yetkili olması halinde ve görevlerini yapmalarına yetecek derecede paylaşılabilecek.


 

“Torba Kanun Teklifi”nde 28 Şubat sürecinde disiplin cezası nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmalarında, sayı sınırlaması da kaldırılıyor.


Buna göre, Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun’dan yararlanarak, belli şartları taşıyanların, memuriyete giriş şartlarını kaybetmemesi, durumlarına uygun boş kadro veya pozisyon bulunması, bu kadro ve pozisyonlara ait nitelikleri taşımaları kaydıyla, yeniden göreve alınmalarının uygun görülmesi durumunda atama sayısı sınırlaması uygulanmayacak.



Ölüme sebebiyet veren sağlık personeline meslekten geçici men

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder