25 Haziran 2013 Salı

ÖMSS ile yerleşenlerin Öğretmenliğe başvuramaması hukuki değildir



Milli Eğitim Bakanlığının 600 öğretmen alımına başvurular bugün başladı ancak MEB bir konuda hata yapıyor.


 


 


Başvuruların alınmaya başlaması sonrasında, MEB’in, daha önce ÖMSS ile yerleşen adaylara başvuru imkanı tanımadığı ortaya çıktı.


Oysaki, “Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik”in “Yerleştirme yapılamayacak haller” başlıklı 16. maddesinde


“(1) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, iki yıl geçmedikçe tekrar yerleştirilemez.” hükmü yer almaktadır.


Bu maddede geçen yerleştirme, yönetmeliğin Tanımlar bölümünde “ÖMSS sonuçları veya kura usulüne göre özürlülerin tercihleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarına ait

münhal kadrolara yerleştirilmesi işlemini,”
 şeklinde açıklanmıştır.


Yönetmelikte başkaca da bir sınırlama bulunmamaktadır. Yukarıda yer verdiğimiz maddelerde geçen “yerleştirme” ifadesinin MEB’i kapsamadığı açıktır. Zira yönetmeliğin ifade ettiği “yerleştirme” Devlet Personel Başkanlığının açıkladığı ve ÖSYM’nin ilana çıktığı merkezi ÖMSS yerleştirmelerini kast etmektedir. Bunun memur uygulaması da bizim belirtmiş olduğumuz şekildedir.


MEB’in bu yanlışını acil olarak düzeltmesi uygun olacaktır.



Engelliler Sitesi



ÖMSS ile yerleşenlerin Öğretmenliğe başvuramaması hukuki değildir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder