7 Haziran 2013 Cuma

PTT'de, müdürlere rotasyon getirildi

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde 6 Haziran 2013 tarihi itibariyle değişiklik yapıldı.


Yönetmeliğin rotasyonu düzenleyen 18. maddesinde değişiklik yapılmıştır.Bu değişiklik sırasında, müdürler de rotasyon kapsamına alınmıştır.


6 Haziran 2013′te yapılan değişikliklerin de eklendiği hüküm şu şekildedir:



Madde 18 – (1) (Değişik fıkra: 16.06.2012 – 28325 S. R.G. Yön./7. md.)(*) Başmüdür, BaşmüdürYardımcısı ve Müdürler süreye bağlı olarak yer değiştirme suretiyle atamaya tabidir.

(2) Başmüdür ve Başmüdür Yardımcılarından, aynı yer ve unvanda, yer değiştirme suretiyle atama dönemi itibariyle beş yılını,(Ek cümle: 06.06.2013 – 28669 S. R.G. Yön./6. md.) müdür unvanlı personelden ise aynı il içerisinde ve aynı unvanda yedi yılını dolduranların, aynı bölge içinde veya üst bölgeye, talep etmeleri halinde ise alt hizmet bölgelerine Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda atamaları yapılarak görev yerleri değiştirilir. (Ek cümle: 06.06.2013 – 28669 S. R.G. Yön./6. md.) Müdür unvanlı personelden, daha önce görev yaptıkları birimden farklı ihtisas gerektiren başka bir birime ataması yapılanlar bir aylık hizmet içi eğitime tabi tutulur.


(3) Bu şekilde görev yeri değiştirilenler iki yıl süre ile eski görev yerlerine dönemez ve bu süre içinde eski görev yerlerinde geçici görevlendirilemezler.

BU DEĞİŞİKLİĞE GÖRE,


1- Başmüdür ve başmüdür yardımcıları daha önce olduğu gibi 5 yılda bir yer değiştirecek.


2- Müdür unvanlı personel ise aynı il ve aynı unvanda 7 yılını doldurmuşsa rotasyona tabi tutulacak.


Süreyi dolduranlar, aynı bölge içinde veya üst bölgeye, talep etmeleri halinde ise alt hizmet bölgelerine Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda atamaları yapılarak görev yerleri değiştirilir.


 


kaynak: www.memurlar.net



PTT'de, müdürlere rotasyon getirildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder