6 Haziran 2013 Perşembe

SBS adaylarını 'aramayın' uyarısı

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi öğrencilerin yakınları ve akrabaları tarafından aranıp ”strese girmeme” yönündeki tavsiyesinin en büyük stres kaynağı olduğunu bildirdi.


Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak SBS’ye Türkiyegenelinde 1 milyon 127 bin 211, Ankara’da ise yaklaşık 70 bin öğrencinin katılacağını belirtti.


Sınavda 10 bin civarında öğretmenin görev alacağını kaydeden Aydoğan, başkentte 213 okulda SBS’ningerçekleştirileceğini söyledi.


Ankara’da sınavın güvenli ve huzurlu şekilde gerçekleşmesi için ilçe milli eğitim müdürleriyle toplantı yaptıklarını anlatan Aydoğan, sınav sırasında çocukların rahatsız olmaması ve dikkatinin dağılmaması konusunda her türlü önlemi aldıklarını ifade etti.


Trafik konusundaki açıklamaların her yıl valilikler tarafından yapıldığını anımsatan Aydoğan, “Tüm vatandaşlarımızın, öğrencilerin o gün hayatlarının en önemli sınavlarından birine girdiğini unutmaması gerekiyor, onlara saygılı olsunlar. Trafikte, yaya geçitlerinde sayglı davransınlar. Sorunsuz sınav olacağına inanıyorum. Hiç kimsenin çocukların bu sınav durumların göz ardı edeceğine inanmıyorum. Normal şartlarda, problemsiz geçeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.


-Strese sokan aile-


Sınav öncesi çocukları strese sokan aileler olduğunun altını çizen Aydoğan, çocuğun, aile konuyu ne kadar önemser ve ne kadar hayati bir mesele haline getirirse o kadar strese girdiğini vurguladı.


“Hayatımızda sadece bu sınav yok ki, hayat zaten bir sınav” diyen Aydoğan, bir sınavı hayatın bir dönüm noktası gibi görmenin çocuğa yapılacak en büyük kötülük olduğu ifade etti.


Ailelerin çocuklara sözlere dökmeden, sınavı kazansa da kazanamasa da onu sevdiğini hissettirmesi gerektiğini anlatan Aydoğan, bunu ailelerin çocuklarına yansıtamadığını, çocukların sevginin karşılıklı olduğu yanılgısına düştüğünü söyledi.


“Çocukların, ‘bunu kazanamazsam annem, babam üzülür, onlara ne derim’ diye düşündüğünü belirten Aydoğan, ailelerin tutumlarını buna göre ayarlamasını istedi.


Sınavdan bir gün önce teyzesi, amcası veya diğer akrabalarının çocukları arayarak strese girmemesi ve önemsememesi yönünde uyarılarda bulunan Aydoğan, “Oysa en büyük stres kaynağı bu. Bu çocuğun üstünde büyük bir yük. Tamam önemli değil diyor ama arayıp başarılar diliyor. Çocukta demek ki bu çok önemli bir şey hissi yaratıyor. Onun için kimse çocukları aramasın, başarı dilemesin. Ne yaptıysa şimdiye kadar yaptı zaten. Çocuğu onure etmek, değerli kılmak hayat boyu devam etmesi gereken bir şey. Sınav sürecinde, bundan sonra çocukla ilgileniyorum havasına girmek bunlar strese sokar” diye konuştu.


-”Okullardan her gün bilgi alıyoruz”-


Basında bazı il milli eğitim müdürlerinin “Gezi Parkı” eylemlerine katılanlara ilişkin bilgi istediği yönünde haberlerin yer aldığını hatırlatan Aydoğan, zaten milli eğitim müdürlerinin okullardan sürekli bilgi aldığını ifade etti.


Aydoğan, şunları kaydetti:


“Bir il milli eğitim müdürünün okullardan bilgi istemesi kadar normal bir şey yok. Bugün kaç öğretmen veya öğrencinin okula gelmediğini bilmek durumundayım. Bu bizim görevimiz. Devlet olarak, milli eğitim müdürlükleri olarak hangi şartlar ne olursa olsun çocuklarımızı öğretmenlerimiz başlarında okullarda tutmak zorundayız. Bunun için tabii ki önlem alıyoruz. Okulları uyarıyoruz, takip ediyoruz. Okul müdürleriyle sürekli irtibat halindeyiz. Ankara’da zaten bizim sadece burada uygulanan bir takip sistemimiz var. Biz zaten her gün okullardan bilgi alıyoruz. Bu bundan öncede böyleydi. Bir çocuğun burnu kanasa bundan haber alıyoruz. Görevimiz zaten bu.”



SBS adaylarını 'aramayın' uyarısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder