17 Haziran 2013 Pazartesi

Yönetici Atama Taslağı Yayınlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı son günlerde yoğun bir çalışma yapıyor. MEB, 652 sayılı KHK yayınlandıktan sonra yönetmelikleri güncellemediği için sorunlar yaşanıyordu.

MEB yöneticileri zamanlarını sorunu çözme yerine yeni sorun üretme ile geçirdi. 28 şubat yönetici atama yönetmeliği bunun kanıtı. Aslında sorunlar eski müsteşar Emin Zararsız ve iş bilmeyen ekibi ile çoğaldıkça çoğaldı. Bu durum önce Bakan Dinçer’i sonra müsteşarını götürdü. Yeni müsteşar işlerin içinden çıkılmaz hale geldiği bir dönemde göreve başladı. Yeni müsteşar; öğretmen atma, yönetici atama,

norm kadro, taşra üst düzey yöneticilerinin rotasyon yönetmelikleri için çalışma başlattı. Yönetmelik taslaklarını paydaşları ile paylaşması son derece önemlidir.

Yönetmelikler yayınlanmadan önce tarafların görüşünün alınması eğitim camiasında takdirle karşılanıyor.Özellikle kamuoyunda uzun süre tartışma yaratan yönetici atama tüm paydaşlar ile paylaşılması tartışmaları minimize edecek. Aldığımız bilgiye göre Yönetici atama taslağı bir iki gün içinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Daha sonra öğretmen atamada aynı şekilde paylaşılacak. MEB alanda/paydaşlardan gelen görüşleri dikkate almalıdır. Aksi durum hayal kırıklığı olur. Bu da büyük tepkilere dönüşür.Ama müsteşar eski ekip ile işi yürütmesi bir handikap. Eski ekip yeni düzenlemelerde mayınlı alanlar oluşturması muhtemeldir..



Yönetici Atama Taslağı Yayınlanıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder