23 Haziran 2013 Pazar

Yönetici atamada eski ödüllerle yeni ödüller ilişkilendirildi

Eski ödüllerin yeni ödüllerle ilişkilendirilmesini;


“Yönergelerle Öğretmenlere verilen Başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül olarak 6111 sayılı kanunla taşınmıştır. Bu nedenle Teşekkür Belgesi, Başarı Belgesi olarak isim değiştirmiştir. Öğretmenlerin 2011 yılından önce alınmış oldukları ödül belgeleri Yönetici atamada kullanılması gerekmektedir.


 


Bunun sağlanması için mevcut Yönetici Atama Yönetmeliğinde;


Teşekkür Belgesi = Başarı Belgesi,


Takdir Belgesi = Üstün Başarı Belgesi,


Aylıkla Ödül = Ödül


 


Şeklinde Öğretmenlerin 2011 yılından önce almış oldukları ödül belgelerinin yeni ödüllerle karşılığı olacak şekilde düzenleme yapmalıdır.” şeklinde “Eski ödüllerin yeni ödüllerle ilişkilendirilmesi” haberimizde yer vermiştik.


 


Dün açıklanan “Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticileri Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı”ekinde yer alan “Performans ve Yeterlik Değerlendirme Formu EK-1” incelediğimizde;


 



Ödüllerle alakalı olarak Öğretmenlerin 2011 yılından önce almış oldukları ödül belgelerinin yeni ödüllerle karşılığı olacak şekilde düzenleme yapıldığı görülmektedir.


 


MEB’i bu konuda takdir etmek gerekmektedir.


 


Fakat 28 Şubat 2013 tarih ve 28573 sayılı Resmî Gazete yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ekinde yer alan “Yönetici Değerlendirme Formu Ek-1” incelediğimizde;


 



Ödüllerle alakalı olarak Öğretmenlerin 2011 yılından önce almış oldukları ödül belgelerinin yeni ödüllerle karşılığı olacak şekilde düzenleme yapılmadığı görülmektedir.


 


MEB’in Taşra yöneticilerinin yer değiştirme yönetmeliğinde; 2011 yılından önce alınan ödül belgelerinin yeni ödüllerle karşılığı olacak şekilde düzenleme yapması; yönetici atama yönetmeliğini değiştirme çalışmalarında da bu hususunu göz önüne alacağının işareti olarak kabul etmekteyiz.


 


Ahmet KANDEMİR


Memurlar.net



Yönetici atamada eski ödüllerle yeni ödüller ilişkilendirildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder