17 Haziran 2013 Pazartesi

KPSS ile atanan öğretmenlerin sorunu, 638 gündür çözümsüz


Çeşitli defalar “06 Mayıs 2010 tarihinde önce sözleşmeli öğretmen iken kadrolu atama dönemlerinde atanan öğretmenlerin de 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen öğretmenlere verilen haklardan faydalandırılması adalet gereğidir.


Buna göre 06 Mayıs 2010 tarihinde önce sözleşmeli öğretmen iken kadrolu atanan öğretmelerin de Zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulması gerekmektedir.” şeklinde dile getirdiğimiz sorunların çözümü hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağını 16.06.2011 tarihinde yayınlamıştır.


Yönetmelik taslağının yayınlandığı tarihten bu güne kadar 638 gündür hala yönetmelik değişikliği düzenlenerek yayınlanamamıştır.


Bir gecede 18 yönetmelikte değişiklik yapan hatta bu süreçte Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde de değişiklik yapan MEB, 636 gündür söz verdiği ve taslağını yayınladığı halde sözleşmeli öğretmen iken kadrolu atama dönemlerinde KPSS puanı ile atanan öğretmenler hakkındaki yönetmelik değişikliğini neden yayınlamamaktadır?


Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 03.11.2011 tarih ve 74667 sayılı yazılarında; Sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 6.5.2010 tarihinden sonra Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre kadrolu öğretmenliğe atananların, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmaları hususlarının yönetmelik değişikliğinde değerlendirileceği açıklanmaktadır.


Fakat bu açıklamaya ve yönetmelik taslağı yayınlanmasına, bu konuda öğretmenler tarafından açılan onlarca dava kazanılmasına rağmen MEB’den 638 gündür ses çıkmamaktadır.


Bu konudaki ayrıntıları ve kazanılmış davaları “MEB inadından vazgeçmeli!” haberimizde bulabilirsiniz.


Ahmet Kandemir


 


 




Memurlar.Net - Özel



KPSS ile atanan öğretmenlerin sorunu, 638 gündür çözümsüz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder