21 Haziran 2013 Cuma

KPSS ile atanan sözleşmeli öğretmenlere müjde

06 Mayıs 2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen iken kadrolu atanan öğretmelerin de zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulması uzun süredir gündeme getirdiğimiz bir talepti.


Öyle ki, Sayın Bakan ve Müsteşarın sözleşmeli personelin sözleşmeli hizmet sürelerinin de zorunlu hizmet süresine sayılması konusundaki açıklamalarını eleştirmiş ve sorunun 06 Mayıs 2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen iken KPSS puanı ile kadrolu atananların zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulmasıyla ilgili olduğunu belirtmiştik.


Daha önce yazdığımız yazılarda da, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağının, Resmi Gazetede yayımlanmasını talep etmiş, öğretmenler tarafından açılan ve kazanılan onlarca mahkeme kararına dikkat çekmiştik.


Çagrımıza bugün yanıt geldi ve yönetmelik değişikliği yapılmadan 14/06/2013 tarih ve 1380192 sayılı Bakan onayı ile 06 Mayıs 2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen iken KPSS puanı ile kadrolu atanan öğretmeler de Zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutuldu.


Bu durumda bulunan öğretmenlerin yer değiştirmelerinde sorun yaşanmaması bakımından MEBBİS kayıtlarının güncellenmesi gerekmektedir.


İşte Bakan onayı;


 


  


Ahmet KANDEMİR


Memurlar.net



KPSS ile atanan sözleşmeli öğretmenlere müjde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder