18 Haziran 2013 Salı

MEB’e sihirli değnek dokundu!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığına Doç. Dr. Yusuf TEKİN atandıktan sonra sihirli değnek değimişcesine bir hareket geldi.Öncelikle twitter üzerinden verdiği mesajlar yakından takip ediliyor. 20 gündür izlediğimiz kadarı ile bu göreve önceden hazırlanmış gibi! MEB’te milat olacak bir uygulamayı başlattı. Taşra teşkilatı eğitim yöneticileri yer değiştirme taslağını çalışanların görüşlerine açtı. 5 bine yakın görüş, bine yakın öneri geldi. Şimdi öneriler son hızla tasnif edilmeye çalışılıyor. Bu önemli uygulamanın geleneksel hale getirileceğini düşünüyorum. İstişare yapmanın en güzel yolu olacak… Bu şekilde yayınlanacak yönetmeliklere itirazlar azalacaktır.


Yine ucube yönetmelik olarak adlandırılan okul yöneticileri atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin güncelleneceği açıklandı. Yürürlükteki yönetmeliğe göre duyuruya çıkan illerin duyurularını iptal ettirdi. Sayın Müsteşar başlayıncaya kadar iller ne yapacağını bilmiyordu. Hatta yönetmeliği yayınladık iller yer değiştirmelere başlasın, beğenmeyen mahkemeye gitsin diyenleri bile okuduk. Kobay olarak Kocaeli seçilmişti. Tüm bu arapsaçına dönen uygulama sona erdi. Bakanlık merkez teşkilatından edindiğimiz bilgilere göre geç saatlere kadar mesai yapılıyor. Merkez teşkilatında başka bir hareket var…

Sözleşmeli öğretmenlerin iki büyük problemi vardı. Bunlardan birincisi erken kadro mağduriyeti ki anlaşılır gibi değil! Alın teri dökerek sınav ile atanan sözleşmeli öğretmenlere tanınan haklar, sınavsız atananlar kadar yoktu! Sınavsız atananlara zorunlu bölge muafiyeti getirilirken sınavla kadroya geçenlere bu hak tanınmadı. İnanılır gibi değil! Çalışmanın emek vermenin karşılığı bu olmamalıydı. Geç te olsa bu durum düzeltildi. Bu gün uygulamanın Bakanlıkta imzalandığı açıklandı.

2010 yılı Kpss sınavında kopyacılar nedeni ile aralık ayında göreve başlayan ve bu nedenle bir yıl geç yer değiştirecek öğretmenlerin de mağduriyeti iki satırlık açıklama ile sona erdi. Oysa bu konularda ki sıkıntılar yaklaşık bir yıldır internet sitelerinde yer alıyordu. Gündeme getirilen bu problemler ile ilgili Bakanlık sağır sultanları oynuyordu. Kamuoyuna iki kelime açıklama yapılmıyordu. Şimdi ise bu mağduriyetler, sihirli değnek değmişcesine gideriliyor. Ölü toprağı serilmişcesine sessiz duran MEB’te hareketli günler başladı.


Hüseyin AKAY


MEB’e sihirli değnek dokundu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder